Verbindend Leiderschap

Door: Anne Pronk

Verbinding tussen betrokkenen is cruciaal binnen teams, in organisaties en uiteraard in contact met de klant.

In de training Verbindend leiderschap door Anne Pronk gaan de deelnemers één dagdeel gezamenlijk aan de slag. Het vooraf gestelde doel bepaalt de inrichting van het trainingsprogramma.

De training start in de educatieruimte van Museumpark Orientalis, waarna in de landschappelijke buitenruimte diverse oefeningen gedaan worden. De bezieling en het voorstellingsvermogen van het museumpark worden ten volste benut. Ook is, met behulp van een opstelling, systemisch werk geïntegreerd. De training is praktisch ingericht zodat het geleerde weer eenvoudig mee terug de organisatie in gebracht kan worden.

Energie-management

Door: Lisette Sillesen

Beter in balans, energiek en ontspannen door de dag – van overleven naar leven.

Wens je regelmatig dat je meer energie hebt? Of voelt je energiepeil als een achtbaanrit? Droom je van een leven waarin je jouw balans kunt vinden en wil je praktische manieren ontdekken om beter voor jezelf te zorgen?

Van Drama naar Succes: Communicatie die Werkt!

Door: Lisette Sillesen

Van drama naar succes – effectieve communicatie in het dagelijks leven

Ontdek de ins en outs van communicatie. In deze training gaan we samen op zoek naar manieren om de dramadriehoek te herkennen en te doorbreken. Een praktische en boeiende dag waarbij we duiken in de wereld van assertieve en positieve communicatie. Aan het eind van deze training ben je in staat om drama om te zetten in succes door middel van effectieve communicatie.

Chief of Change

Door: Hanneke van der Heijden

Hoe neem je mensen mee in verandering? En hoe zorg je voor échte impact. Hanneke van der Heijden ontwikkelde in dit kader twee trainingen, bedoeld voor veranderaars of impactmakers bij grote maatschappelijke vraagstukken. Er is geen betere plek om de balans op te maken voor je rol als veranderaar of jouw team in een veranderopgave dan op Museumpark Orientalis. Waar persoonlijk leren (wat heb ik te doen in mijn rol als impactmaker) en collectief leren (wat staat ons als team of organisatie te doen ten opzichte van grote maatschappelijke vraagstukken) samenkomen.

Tijdens deze training maken deze veranderaars voor hun zelf en met elkaar de balans op. Hoe staat het met hun energie, plezier en impact als Chief of Change? Op welke vlakken kunnen zij zich als duurzaam leider verder ontwikkelen en waar hebben zij wat ondersteuning bij nodig?

Impact Magneet

Door: Hanneke van der Heijden

Draagvlak is het meest gehoorde woord dat professionals tegenkomen als ze bezig zijn met een veranderopgave. Hoe neem je mensen mee in de urgentie, de kansen, de mogelijkheden die jij voor ogen hebt? Met dit vraagstuk gaan we aan de slag in de mooie omgeving die Museumpark Orientalis te bieden heeft.

Tijdens deze training door Hanneke van der Heijden gaan veranderaars (of een team van veranderaars) aan de slag met het ‘matchen’ van ieders persoonlijke waarom en de collectieve waarom van hun team en opgave. Hoe kunnen zij hun verhaal herijken en verrijken door zich te verbinden met hun eigen diepere drijfveren, en die van hun teamgenoten te ontdekken?

Persoonlijk leiderschap

Door: Garbrand van den Berg

Maak tussentijds de balans op. Beleef je nog plezier in je werk? Hoe is het met je privéleven gesteld? En in hoeverre ben jij hier verantwoordelijk voor? Tijdens de training Persoonlijk leiderschap breng je in kaart wat jij nodig hebt om jezelf te versterken.

Trainer Garbrand van den Berg leert je aan de hand van oefeningen om proactief te zijn. Je gaat werken aan zelfreflectie om aangeleerde gewoontes te doorbreken. Deze training is een ontdekkingstocht naar jezelf. Jij neemt de leiding over jouw leven, en dat maakt jou ook voor anderen een sterke leider.

Training in teamontwikkeling: Ervaringsgericht leren

Door: Wolf Discoveries

Bereik meer met het team via deze actieve, uitdagende training ‘Ervaringsgericht Leren’.

Meer bereiken of beter werken met het team gebeurt niet vanzelf. Maar het kan wel met dezelfde mensen in het team. Een team dat leert beter te presteren, zorgt voor betere resultaten. Die ontwikkeling wordt heel concreet en effectief in gang gezet met de training ‘Ervaringsgericht Leren’. Deze training wordt altijd op maat gemaakt, passend bij jullie vraag.

Mindfulness

Door: Centrum voor Mindful Leven

Wil je eens ervaren hoe het is om te verstillen, om wat minder prikkels tot je te nemen en je te verbinden met jezelf, elkaar en de prachtige natuur van museumpark Orientalis? Bij het Centrum voor Mindful Leven (voorheen Han Fortmann Centrum) kun je terecht voor een workshop of training op het gebied van mindfulness, zowel voor volwassenen als voor kinderen/jongeren.

Workshop Labyrint-lopen

Kom naar de woestijn in Museumpark Orientalis en stap met elkaar in het labyrint. Deze eeuwenoude padvorm leidt van buiten naar binnen, om je daarna weer terug te leiden naar buiten. Het is dus geen doolhof waarin je de weg kwijtraakt, maar een weg die slechts één kant op leidt – naar het centrum, daar waar het in wezen om gaat.

Het lopen van het labyrint helpt bij het onderzoeken van een thema. Ervaar hoe je tijdens het lopen vertraagt en verstilt, en je even helemaal in het nu bent. Op een heel verrassende manier kunnen hierdoor nieuwe invalshoeken en ideeën naar voren komen.

Meer trainingen

Indien u als trainer gebruik zou willen maken van de faciliteiten en de prachtige omgeving van Museumpark Orientalis, en denkt dat uw kennis en werkwijze goed binnen de doelstellingen van het museumpark passen, kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen.