Verbindend Leiderschap

Door: Anne Pronk

Verbinding tussen betrokkenen is cruciaal binnen teams, in organisaties en uiteraard in contact met de klant.

In de training Verbindend leiderschap door Anne Pronk gaan de deelnemers één dagdeel gezamenlijk aan de slag. Het vooraf gestelde doel bepaalt de inrichting van het trainingsprogramma.

De training start in de educatieruimte van Museumpark Orientalis, waarna in de landschappelijke buitenruimte diverse oefeningen gedaan worden. De bezieling en het voorstellingsvermogen van het museumpark worden ten volste benut. Ook is, met behulp van een opstelling, systemisch werk geïntegreerd. De training is praktisch ingericht zodat het geleerde weer eenvoudig mee terug de organisatie in gebracht kan worden.

Wandelcoaching

Door: Lisette Sillesen

Als HSP-coach begeleidt Lisette Sillesen mensen naar een leven dat bij hen past. Herken, erken en accepteer. Bewustzijn en bewust-zijn. Meer rust, overzicht, zelfvertrouwen en liefde.

Lisette heeft een eigen praktijk, gevestigd op Museumpark Orientalis. Vanuit deze locatie coacht ze volwassenen en kinderen. Een wandeling door het park is regelmatig een waardevol onderdeel van het coachingstraject. Ook geeft Lisette regelmatig een lezing of wandelcoach-sessie voor bezoekers van het park. Daarnaast ontwikkelde ze verschillende trainingen.

Chief of Change

Door: Hanneke van der Heijden

Hoe neem je mensen mee in verandering? En hoe zorg je voor échte impact. Hanneke van der Heijden ontwikkelde in dit kader twee trainingen, bedoeld voor veranderaars of impactmakers bij grote maatschappelijke vraagstukken. Er is geen betere plek om de balans op te maken voor je rol als veranderaar of jouw team in een veranderopgave dan op Museumpark Orientalis. Waar persoonlijk leren (wat heb ik te doen in mijn rol als impactmaker) en collectief leren (wat staat ons als team of organisatie te doen ten opzichte van grote maatschappelijke vraagstukken) samenkomen.

Tijdens deze training maken deze veranderaars voor hun zelf en met elkaar de balans op. Hoe staat het met hun energie, plezier en impact als Chief of Change? Op welke vlakken kunnen zij zich als duurzaam leider verder ontwikkelen en waar hebben zij wat ondersteuning bij nodig?

Impact Magneet

Door: Hanneke van der Heijden

Draagvlak is het meest gehoorde woord dat professionals tegenkomen als ze bezig zijn met een veranderopgave. Hoe neem je mensen mee in de urgentie, de kansen, de mogelijkheden die jij voor ogen hebt? Met dit vraagstuk gaan we aan de slag in de mooie omgeving die Museumpark Orientalis te bieden heeft.

Tijdens deze training door Hanneke van der Heijden gaan veranderaars (of een team van veranderaars) aan de slag met het ‘matchen’ van ieders persoonlijke waarom en de collectieve waarom van hun team en opgave. Hoe kunnen zij hun verhaal herijken en verrijken door zich te verbinden met hun eigen diepere drijfveren, en die van hun teamgenoten te ontdekken?

Persoonlijk leiderschap

Door: Garbrand van den Berg

Maak tussentijds de balans op. Beleef je nog plezier in je werk? Hoe is het met je privéleven gesteld? En in hoeverre ben jij hier verantwoordelijk voor? Tijdens de training Persoonlijk leiderschap breng je in kaart wat jij nodig hebt om jezelf te versterken.

Trainer Garbrand van den Berg leert je aan de hand van oefeningen om proactief te zijn. Je gaat werken aan zelfreflectie om aangeleerde gewoontes te doorbreken. Deze training is een ontdekkingstocht naar jezelf. Jij neemt de leiding over jouw leven, en dat maakt jou ook voor anderen een sterke leider.

Workshop Labyrint-lopen

Kom naar de woestijn in Museumpark Orientalis en stap met elkaar in het labyrint. Deze eeuwenoude padvorm leidt van buiten naar binnen, om je daarna weer terug te leiden naar buiten. Het is dus geen doolhof waarin je de weg kwijtraakt, maar een weg die slechts één kant op leidt – naar het centrum, daar waar het in wezen om gaat.

Het lopen van het labyrint helpt bij het onderzoeken van een thema. Ervaar hoe je tijdens het lopen vertraagt en verstilt, en je even helemaal in het nu bent. Op een heel verrassende manier kunnen hierdoor nieuwe invalshoeken en ideeën naar voren komen.

Meer trainingen

Indien u als trainer gebruik zou willen maken van de faciliteiten en de prachtige omgeving van Museumpark Orientalis, en denkt dat uw kennis en werkwijze goed binnen de doelstellingen van het museumpark passen, kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen.