Trainingen

In Museumpark Orientalis kunnen verschillende trainingen gegeven én gevolgd worden. Verbind je met het museumpark en raak hier geïnspireerd.

Workshop Labyrint-lopen

Kom naar de woestijn in Museumpark Orientalis en stap met elkaar in het labyrint. Deze eeuwenoude padvorm leidt van buiten naar binnen, om je daarna weer terug te leiden naar buiten. Het is dus geen doolhof waarin je de weg kwijtraakt, maar een weg die slechts één kant op leidt – naar het centrum, daar waar het in wezen om gaat. Het lopen van het labyrint helpt bij het onderzoeken van een thema.

Na een inleiding in de educatieruimte van het museumpark over de geschiedenis en achtergrond van het labyrint, gaan jullie met elkaar op zoek naar een thema. Dat kan voor ieder iets persoonlijks zijn, maar het kan ook een onderwerp zijn dat jullie als team samen aan willen gaan. Met die gedachte stappen jullie de wereld van het labyrint in.

Ervaar hoe je tijdens het lopen vertraagt en verstilt, en je even helemaal in het nu bent. Op een heel verrassende manier kunnen hierdoor nieuwe invalshoeken en ideeën naar voren komen. Na de ontdekkingstocht door het labyrint deelt iedereen, weer terug in de educatieruimte, de eigen ervaringen. Een ontdekkingstocht door het labyrint is zo een creatieve manier om een eigen of gezamenlijk thema te onderzoeken.

Kosten – 5 tot 15 personen: €450,00
Kosten – 16 tot 25 personen: €650,00
Duur: twee tot drie uur (afhankelijk van de grootte van de groep)

Dit arrangement is in het museumpark ook aan te vullen met (bijvoorbeeld) een workshop zelf appelsap maken bij Malus Saplokaal of een heerlijke lunch in de Romeinse Herberg.

Wil je weten of deze workshop iets voor jullie is, of heb je speciale ideeën of wensen? Stuur dan  een mailtje naar ons. We vertellen je meer over de mogelijkheden en maken een aanbod op maat.

Verbindend leiderschap

Verbinding tussen betrokkenen is cruciaal binnen teams, in organisaties en uiteraard in contact met de klant.

In de training Verbinden leiderschap door Anne Pronk gaan de deelnemers één dagdeel gezamenlijk aan de slag. Het vooraf gestelde doel bepaalt de inrichting van het trainingsprogramma.

De training start in de educatieruimte van Museumpark Orientalis, waarna in de landschappelijke buitenruimte diverse oefeningen gedaan worden. De bezieling en het voorstellingsvermogen van het museumpark worden ten volste benut. Ook is, met behulp van een opstelling, systemisch werk geïntegreerd. De training is praktisch ingericht zodat het geleerde weer eenvoudig mee terug de organisatie in gebracht kan worden.

Meer trainingen

Binnenkort leest u hier meer over andere trainingen die ook binnen Museumpark Orientalis aangeboden gaan worden. Indien u als trainer denkt dat uw kennis en werkwijze goed binnen de doelstellingen van het museumpark passen, kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen. Dan gaan we in gesprek met elkaar en bekijken we of het museumpark ook voor uw trainingsaanbod een geschikte locatie is.