Verbindend leiderschap

Verbind je met Museumpark Orientalis en raak hier geïnspireerd om je leiderschap te versterken en onderling meer te verbinden.

Leiderschap

Als iedere leider zijn juiste plek inneemt en echte potentieel inzet, zullen werkprocessen als vanzelf gaan. Dit werkt aanstekelijk en wordt dan ook doorgegeven aan anderen in je organisatie, aan je klanten en thuis. Goede leiders voeden het vertrouwen van de medewerkers en zijn in staat ze los te laten. Dit brengt uitwisseling, creativiteit en inspiratie, en dat hebben we allemaal nodig om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.

Verbinding

Cruciaal in teams, in organisaties en uiteraard in contact met de klant, is verbinding. Tegelijk wil iedereen autonomie en vrijheid om het eigen team zelf aan te sturen en het werk zelfstandig te doen. Dit is ‘verbinding vanuit samen’ en ‘autonomie vanuit zelfstandigheid’ – met elkaar de essentie van ‘samenleven’. Vanuit die verbinding volgt automatisch betrokkenheid met elkaar en met de missie van de organisatie.

Maar hoe doe je dat, verbinding voeden? En wat betekent het om de ander vrij te laten? Wanneer voel je vertrouwen en wanneer niet? Daar gaat deze training over.

Trainingen

In de training Verbindend leiderschap gaan we een dagdeel samen aan de slag. Vooraf wordt het doel en de behoefte van deze groep bepaald, en het trainingsprogramma wordt daarop ingericht. Achteraf wordt de training ook geëvalueerd: wat is de opbrengst, en welke behoefte bestaat er nog?

Vragen

– Wat verbindt ons?
– Hoe verbonden voelen we ons?
– Hoe leiden we, en hoe volgen we?

Werkwijze

De training start in de educatieruimte van Museumpark Orientalis, waarna buiten diverse oefeningen in de natuur gedaan worden. Met oefeningen vanuit de haptonomie wordt de bezieling en het voorstellingsvermogen van het museumpark benut. Ook wordt, met behulp van een opstelling, systemisch werk geïntegreerd. De training is praktisch ingericht zodat het geleerde weer eenvoudig mee terug de organisatie in gebracht kan worden.

Doelgroep

– MT’s die meer verbinding willen met elkaar en/of met de medewerkers
– Potentials – de leiders van morgen
– Individuele leiders van verschillende organisaties die samen de training volgen
– Directeuren die meer vanuit verbinding willen werken

De training Verbindend leiderschap is voor minimaal vijf, en maximaal vijftien deelnemers. Bij meer belangstelling kan een co-trainer worden ingeschakeld.

Verbindend leiderschap wordt aangeboden door Anne Pronk van In het Kasteel. Neem voor informatie contact op met Anne via 06 53 75 25 01 anne@inhetkasteel.nl.