Steun Orientalis

Wat fijn dat je interesse hebt in Museumpark Orientalis. Wist je dat Orientalis het oudste openluchtmuseum van Nederland is? Al meer dan honderd jaar beleven bezoekers hier bijzondere momenten. De unieke combinatie van landschap en rijke geschiedenis draagt bovendien bij aan verbinding tussen verschillende levensovertuigingen en religies.

Wat ons betreft blijft Museumpark Orientalis nog honderd jaar mensen inspireren en verbinden. We kunnen dit echter niet alleen. We hebben, naast onze bezoekers, ook Vrienden nodig om het museumpark te behouden én om nieuwe plannen te realiseren.

Ontwikkeling

In de toekomst willen we namelijk niet alleen een plek zijn waar het joodse, christelijke en islamitische geloof inspiratiebronnen voor reflectie zijn, maar echt een plek voor de moderne pelgrim worden. We spannen ons in om de landschappelijke kwaliteit te verbeteren en vullen de omgeving aan met extra wandelroutes en natuurbeleefpaden. We brengen kunst in het landschap en richten een vaste tentoonstelling over onze bijzondere geschiedenis in. Wie weet kun je straks zelfs op het cultuurpark overnachten.

Misschien wist je het al: in tegenstelling tot bijna elk ander museum ontvangt Orientalis nauwelijks structurele subsidie van de overheid. Om in de komende jaren onze plannen te kunnen realiseren, hebben we hard de steun van Vrienden nodig. Wat daarbij extra helpt, is dat elke euro die onze Vrienden bijdragen wordt verdubbeld door de gemeente Berg en Dal!

En dat werkt. Het nieuwe stiltepad is bijvoorbeeld aangelegd met hulp van onze Vrienden en daar zijn we hen dankbaar voor. Voor Vrienden doen we dan ook graag iets terug: elk jaar organiseren we speciaal voor hen een Vriendenactiviteit.