Periodiek schenken

Met een periodieke schenking legt u vast dat u minimaal vijf jaar achter elkaar een vast bedrag geeft. Omdat Museumpark Orientalis de ANBI-status heeft, worden uw jaarlijkse schenkingen tot 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Door het belastingvoordeel kunt u méér doen voor het museumpark, zonder dat het u meer kost.

Rekenvoorbeeld

Stel dat u bereid bent €100 per jaar aan Museumparkt Orientalis te doneren, en dat u jaarlijks 37% inkomstenbelasting betaalt. U legt dan vast dat u periodiek €159 per jaar schenkt. Omdat u deze schenking af kunt trekken van uw belastbaar inkomen, betaalt u hier géén inkomstenbelasting over.

Op een totale schenking van €159 ontvangt u dus na uw belastingaangifte €59 terug. Zo kost voor u deze schenking uiteindelijk €100, terwijl er €159 naar het museumpark gaat. Een aardig rendement!

Hoe dit in uw eigen situatie exact werkt, kunt u het beste bespreken met uw eigen belastingadviseur. Heeft u vragen die Museumpark Orientalis aangaan? Neem dan contact op met Felicia Piek (afdeling fondsenwerving) via 024 – 382 3110 of info@museumparkorientalis.nl. Zij staat u graag te woord.

Praktisch

Kosten en minimumbedrag
Aan het in orde maken van het schenkingsformulier zijn géén kosten verbonden. Wel vragen wij u vanwege de administratieve lasten wel vriendelijk om een minimumbedrag aan te houden van €60 per jaar.

Vriendschap inbegrepen
Bij uw periodieke schenking wordt u Vriend van Museumpark Orientalis. Afhankelijk van de hoogte van uw gift, kunt u ook Founder worden.

Looptijd
Bij een periodieke schenking geldt een looptijd van minimaal vijf jaar. Wij adviseren om in het formulier te kiezen voor de optie ´Voor onbepaalde tijd´. U kunt dan na vijf jaar nog steeds gewoon stoppen met schenken, maar besluit u om langer door te gaan dan hoeft u niet opnieuw een overeenkomst af te sluiten. Wilt u na vijf jaar het bedrag verhogen of verlagen, dan is wel een nieuw formulier nodig. Wij helpen u daar graag bij.

Overboeking
Kiest u ervoor uw schenkingen zelf over te maken, gebruik dan IBAN NL49.INGB.0009.3610.93 t.n.v. Stichting Museumpark Orientalis. Vermeld hierbij dat het om een periodieke schenking gaat, en vermeld ook het transactienummer.

Belastingaangifte
Vermeld in uw belastingaangifte bij uw periodieke schenking het RSIN-nummer van Stichting Museumpark Orientalis: 881085570. Ook hebt u onze ANBI-verklaring nodig. Omdat Museumpark Orientalis een ‘algemeen nut beogende instelling’ is, komt uw schenking volledig ten goede aan behoud en toekomst van het museumpark.