Groepsuitjes

Museumpark Orientalis is een perfecte locatie voor een uitje met vrienden, familie of collega’s. Het park biedt volop ruimte voor leuke groepsactiviteiten in de openlucht. Kinderen kunnen er lekker ravotten of samen avonturen beleven. Maar ook voor een bedrijfsuitje of een ‘hei-sessie’ is ons park uitstekend geschikt. (Bovendien hebben we daarvoor een prachtige presentatieruimte beschikbaar!)

Speciaal voor groepen hebben we een aantal arrangementen samengesteld, maar we kunnen desgewenst ook arrangementen op maat samenstellen. Neem voor meer informatie of reserveringen contact met ons op via 024-3823110, of stuur een berichtje met je vraag naar reservering@museumparkorientalis.nl. We denken graag met je mee!

Pers je eigen sapje

In de Romeinse Straat in het museumpark vind je Malus Saplokaal. Malus is een sfeervol kleinschalig saplokaal waar jongvolwassenen met een achterstand op de arbeidsmarkt op ambachtelijke wijze appelsap en cider maken. In Museumpark Orientalis kun je deze sapjes natuurlijk proeven in de Romeinse Herberg en in het Zen-café, en je kunt ze voor thuis ook in de museumwinkel kopen. Maar je kunt ze ook zelf maken!

Tijdens dit arrangement doorloop je in een uur tijd het hele sap-maakproces – van het persen van de appels tot aan het ontwerpen van het etiket. Iedere deelnemer krijgt aan het einde een flesje met zelfgemaakte appelsap mee naar huis.

Goed om te weten: dit arrangement is alleen beschikbaar op maandagen en dinsdagen, en prijs is op aanvraag.

Neem voor meer informatie of reserveringen contact op met Museumpark Orientalis via 024 – 382 3110, of stuur een berichtje met je vraag naar reservering@museumparkorientalis.nl. We denken graag met je mee!

Op avontuur

Ben je op zoek naar een actieve dag met je vrienden, familie of collega’s, waarbij de grenzen op een leuke manier worden opgezocht? Dan ben je bij Quest Events op de juiste plek. Quest biedt avontuurlijke activiteiten aan voor deelnemers uit elke generatie.

Sinds 2022 is Quest Events gevestigd op het terrein van Museumpark Orientalis. Willen jullie in het museumpark boogschieten, boomklimmen of abseilen? Dat is met hier allemaal mogelijk! Vanuit het Sanhedrin in de Romeinse straat worden dynamische in- én outdoor activiteiten georganiseerd, voor zowel grote als kleine groepen.

Ook benieuwd geworden? Hier vind je het complete programma van Quest Events voor scholen. Met vragen of voor reserveringen neem je contact op met Casper Top of Michiel Bokkers: info@questevents.nl / 06 – 23 31 13 18

Wil je nog meer over Quest Events weten? Ga dan naar www.questevents.nl.

Fresco-workshop

Fresco’s hebben een wereldwijde, eeuwenoude traditie. Het ambacht behelst een combinatie van pleisterwerk en schilderkunst, en is sinds de klassieke oudheid nooit wezenlijk veranderd. De deelnemers aan de workshop leren de frescotechniek van A tot Z. Aan het eind van de dag kan het fresco mee naar huis genomen worden.

Voor deze workshop is het niet nodig om al schilderervaring te hebben. Het maken van een fresco is voor het grootste deel ambachtelijk werk en dat maakt het heel toegankelijk.

Duur: 6 uur
Groepsgrootte: minimaal 8 en maximaal 12 personen
Prijs: €47,00 per deelnemer (exclusief entree museumpark)
Docent: Annet Both
Beschikbaarheid: in overleg

Bel voor reserveringen of voor meer informatie met Museumpark Orientalis (024 – 382 31 10) of stuur een mail naar reservering@museumparkorientalis.nl. We denken graag met je mee!

Romeins mozaïek-workshop

In deze workshop maakt iedere deelnemer met gekleurde steentjes een Romeins mozaïek van ongeveer 10 x 10 cm. De steentjes worden worden op een marmeren ondergrondgelijmd. Je leert de kenmerken van mozaïektechniek en legt de steentjes volgens bepaalde richtlijnen. De afbeelding die je in je eigen mozaïek maakt, is een deel van een Romeinse rand, van een knoop of een bestaande afbeelding. Na afloop van deze workshop ziet jouw mozaïek eruit alsof het al tweeduizend jaar oud is!

Groepsgrootte: minimaal 8 en maximaal 10 personen
Duur: 1,5 uur
Prijs: €19,50 per deelnemer (exclusief entree museumpark)
Beschikbaarheid: in overleg

Bel voor reserveringen of voor meer informatie met Museumpark Orientalis (024 – 382 31 10) of stuur een mail naar reservering@museumparkorientalis.nl. We denken graag met je mee!