Openingstijden

Dit jaar is Museumpark Orientalis voor de nieuwe expositie over de mystieke dichter Rumi én prachtige wandelingen door ons cultuurlandschap in de volgende periodes van dinsdag t/m zondag geopend:

•  vrijdag 29 maart t/m dinsdag 21 mei
•  zaterdag 6 juli t/m zondag 15 september
•  zaterdag 19 oktober t/m zondag 3 november

We openen het museumpark in deze periodes om 11.00 uur en sluiten om 17.00 uur.

Let op: Tijdens de 4Daagse (16 t/m 19 juli) en 12 september zijn wij gesloten.

Entreeprijzen

Volwassenen: €15,00
Kinderen 4 t/m 15 jaar: €7,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart: gratis
Vluchtelingen: gratis
Parkeermunt: €5

Je kunt tickets aan de kassa kopen of vooraf via de website. De kassa bevindt zich in het hoofdgebouw van Museumpark Orientalis. Het hoofdgebouw bevindt zich op ongeveer 250 meter lopen vanaf de parkeerplaats.

Eten en drinken

Bij de ingang van het museumpark vind je De Zendo. Het zen-café is elke donderdag en vrijdag geopend van 11.00 t/m 17:30 uur. Hier kun je je even terugtrekken uit de drukte van de dag. Er is geen herrie en geen haast. Kijk voor extra openingstijden en eventuele wijzigingen op de website van De Zendo.

In het hoofdgebouw, waar ook de kassa is, kun je en kopje koffie of thee voor jezelf inschenken.

Halverwege de wandelroute, in de Romeinse straat vindt je de herberg. In de herberg kun je terecht voor lunch en koffie met wat lekkers.

In Museumpark Orientalis kun je ook heerlijk picknicken. Je wordt daarom van harte uitgenodigd om met een kleedje ergens neer te strijken of gebruik te maken van de diverse picknicktafels.

Adres

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

Bereikbaarheid

Met de auto
Plan je bezoek via de routeplanner. Je kunt als eindbestemming het beste ‘Museumpark Orientalis’ intoetsen, in plaat van het adres. Museumpark Orientalis beschikt over een eigen parkeerterrein, gelegen tegenover de hoofdingang. Parkeermunten à €5,00 zijn te koop je bij de kassa of online. Er is geen laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Met de fiets
Plan je bezoek via de routeplanner. Vanaf Nijmegen centrum is Museumpark Orientalis ongeveer 15 minuten fietsen. Je kunt je fiets parkeren in de fietsenstalling naast de hoofdingang.

Met het openbaar vervoer vanaf Station Nijmegen
Plan je bezoek via de routeplanner. Ongeveer elke tien minuten vertrekt Lijn 5 richting Groesbeek (in het weekend en tijdens vakanties iets minder frequent). Stap uit bij halte Sionsweg. Loop dan iets door naar de rotonde, en sla daar linksaf. Je ziet Museumpark Orientalis dan al liggen. Vanaf de bushalte is het ongeveer vijf minuten lopen naar de hoofdingang van het museumpark.

Minder goed ter been?

Het Museumpark ligt in een heuvelachtig boslandschap en de afstanden zijn lang. Voor mensen die wat minder goed ter been zijn, rijdt er een busje rond. Inklapbare rolstoelen en rollators kunnen mee achterop de bus. Er zijn ook rolstoelen te leen, zowel met smalle banden als met extra brede banden. Er zijn geen kosten verbonden aan gebruik van rolstoel of busje.

Voor de rolstoelen is het aan te raden vooraf contact op te nemen met het Museumpark via info@museumparkorientalis.nl of 024-3823110 om er zeker van te zijn dat u tijdens uw bezoek gebruik kan maken van deze faciliteiten. Voor het busje is contact opnemen niet nodig.

Toch niet gevonden wat je zocht? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.