Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Museumpark Orientalis.
Op deze pagina lees je alle praktische informatie, zoals het programma, openingstijden, entreeprijzen en bereikbaarheid.

Toch niet gevonden wat je zocht? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.

Programma

Voor groepen en scholen is Museumpark Orientalis het hele jaar op afspraak geopend, maar voor individueel publiek is het park nu heel even gesloten. Vanaf 14 oktober tot en met 29 oktober ben je weer van harte welkom om te (ver)dwalen. Vier de herfst en trek eropuit! Probeer bijvoorbeeld één van de vele routes op museumterrein zoals het Romeinse filosofenpad of het pelgrimspad. Of speel natuurbingo tegen je broertje/ oma/ beste vriendin.

Openingstijden

Tot 14 oktober is Museumpark Orientalis gesloten voor individueel publiek. Vanaf 14 oktober tot en met 29 oktober gelden de volgende openingstijden:

maandag: 11:00 uur tot 17:00 uur
dinsdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
woensdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
donderdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
vrijdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
zaterdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
zondag: 11:00 uur tot 17:00 uur

Museumpark Orientalis is verder dit jaar geopend:
16 december tot en met 7 januari 2024

Voor groepen van minimaal 30 personen is het Museumpark het hele jaar (op afspraak) geopend. Als je daarin geïnteresseerd bent, kun je contact opnemen via reservering@museumparkorientalis.nl

Entreeprijzen

Volwassenen: €14
Kinderen 4 t/m 15 jaar: €7
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

Parkeermunt: €5

Je kunt tickets aan de kassa kopen of vooraf via de website. De kassa bevindt zich in het hoofdgebouw van Museumpark Orientalis, zie de afbeelding hiernaast. Het hoofdgebouw bevindt zich op ongeveer 250 meter lopen vanaf de parkeerplaats. 

Op de open monumentendag (10 september) is Museumpark Orientalis gratis toegankelijk voor iedereen. Let op! Een parkeermunt blijft ook dan €5 kosten.

Heilig Hart Basiliek. Het hoofdgebouw van Museumpark Orientalis.

Eten en drinken

Bij de ingang van het museumterrein vind je het zencafé. Het zencafé is elke donderdag en vrijdag geopend van 11.00 t/m 17:30 uur. Hier kun je je even terugtrekken uit de drukte van de dag. Er is geen herrie en geen haast. Kijk voor eventuele wijzigingen en extra openingstijden de website van De Zendo.
In het hoofdgebouw, waar ook de kassa is, kun je en kopje koffie of thee voor jezelf inschenken.
Halverwege de route, in de Romeinse straat vindt je de herberg. In de herberg kun je terecht voor lunch en koffie met wat lekkers.
In Museumpark Orientalis kun je ook heerlijk picknicken. Je wordt daarom van harte uitgenodigd om met een kleedje ergens neer te strijken of gebruik te maken van de diverse picknicktafels.

Bereikbaarheid

Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

Met de auto
Plan je bezoek via de routeplanner. Je kunt het beste ‘Museumpark Orientalis’ intoetsen als eindbestemming in plaat van het adres. Museumpark Orientalis beschikt over een eigen parkeerterrein, gelegen tegenover de hoofdingang. Parkeermunten zijn €5, deze koop je bij de kassa of online. Er is geen laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Met de fiets
Plan je bezoek via de routeplanner. Vanaf Nijmegen centrum is Museumpark Orientalis ongeveer 15 minuten fietsen. Je kunt je fiets parkeren in de fietsenstalling naast de hoofdingang. 

Met het openbaar vervoer vanaf Station Nijmegen
Plan je bezoek via de routeplanner. Ongeveer elke 10 minuten vertrekt stadsbus 5 richting Groesbeek. Let op! De tijden en frequenties kunnen wisselen rondom weekenddagen en vakanties. Stap uit bij halte Sionsweg. Vanaf daar is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de hoofdingang van het Museumpark. Loop richting de rotonde en sla linksaf. Je ziet het Museumpark liggen aan het einde van de straat. 

Minder goed ter been?

Het Museumpark ligt in een heuvelachtig boslandschap en de afstanden zijn lang. Voor mensen die wat minder goed ter been zijn, rijdt er een busje rond. Inklapbare rolstoelen en rollators kunnen mee achterop de bus. Er zijn ook rolstoelen te leen, zowel met smalle banden als met extra brede banden. Er zijn geen kosten verbonden aan gebruik van rolstoel of busje. 

Voor de rolstoelen is het aan te raden vooraf contact op te nemen met het Museumpark via info@museumparkorientalis.nl of 024-3823110 om er zeker van te zijn dat u tijdens uw bezoek gebruik kan maken van deze faciliteiten. Voor het busje is contact opnemen niet nodig.