Kan ik bij het museum parkeren?

Ja, tegenover de toegangspoort van ons museumpark is ruime parkeergelegenheid. Een parkeermunt kost €5,00 en is te koop aan de kassa.

Zijn honden in het museumpark toegestaan?

Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan in het buitengedeelte en hoofdgebouw van het museumpark. In de Romeinse straat en ook in de binnenruimtes van het Joods en Arabisch dorp zijn honden niet toegestaan.

Is het mogelijk om in het museumpark iets te nuttigen?

In het hoofdgebouw is koffie, thee, warme chocomel en wat lekkers verkrijgbaar. In de herberg in de Romeinse straat kunnen bezoekers terecht voor koffie met wat lekkers of een heerlijke lunch.

Bij de ingang van het museumterrein vind je het zencafé. Het zencafé is op donderdag geopend van 10.30 t/m 17.30 uur en vrijdag van 12.00 t/m 17.30 uur. Hier kun je je even terugtrekken uit de drukte van de dag.

Is het museum goed toegankelijk?

Het museum ligt in een heuvelachtig boslandschap en de afstanden zijn redelijk groot, zeker wanneer een bezoeker slecht ter been is. Voor die bezoekers is op aanvraag een busje beschikbaar. Aan de kassa kan aangeven worden als zij hier kosteloos gebruik van zouden willen maken. De kassamedewerker kan tevens informatie verstrekken over de meest toegankelijke route voor rolstoelen. Het museumpark heeft er daar enkele van staan om uit te lenen.

Is de Museumkaart in Museumpark Orientalis te koop?

Wij verkopen zelf geen museumkaarten aan de kassa maar bezoekers kunnen er wel mee toegang tot het museumpark krijgen. Een Museumkaart kunt u hier bestellen.

Is de VIP-kaart van de Vriendenloterij geldig?

Helaas, de VIP-kaart van de Vriendenloterij (vroeger van de BankGiroloterij) is niet geldig bij Museumpark Orientalis.

Welke mogelijkheden biedt het park op het gebied van verhuur voor een evenement of een organisatie?

  • Er zijn mogelijkheden voor living history, park- en locatieverhuur;
  • Als foto- en trouwlocatie van uw onvergetelijke dag;
  • Decor voor opnames van (commerciële) producties van filmopnames of photoshoots. Voor deze aanvragen kun je contact opnemen via info@museumparkorientalis.nl.

Wil je Vriend of Founder van het museum worden?

Fantastisch! Museumpark Orientalis kan zich niet ontwikkelen zonder de waardevolle bijdragen van onze Vrienden en Founders. Lees over deze twee verschillende manieren om het museumpark ondersteuning te geven in het menu Steun Orientalis.

Wil je het museumpark sponsoren of een donatie doen?

Als bedrijf of organisatie een evenement of projecten sponsoren of een donatie doen ten behoeve van Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis, dan kun je contact opnemen via 024 382 3110 of info@museumparkorientalis.nl.

Zijn er op het gebied van eten en drinken mogelijkheden arrangementen te reserveren?

Omdat er uitsluitend tijdens openstellingen horecagelegenheden zijn, zal dit in overleg worden afgestemd. Bij interesse of vragen kun je contact opnemen via info@museumparkorientalis.nl.

Wat kan Museumpark Orientalis bieden voor primair en voortgezet onderwijs?

Museumpark Orientalis biedt speciaal voor scholen leerzame, ontspannende en uitdagende activiteiten met een afgestemd programma, geïnspireerd op de verschillende godsdiensten en culturen. Voor scholen is een bezoek aan het museumpark zeker de moeite waard; bijvoorbeeld ter vervanging van een les levensbeschouwing of wereldoriëntatie. Er zijn gevarieerde programma’s van verschillende lengtes. Lees hierover meer in ons menu onder Aanbod. Of mail specifieke vragen naar reservering@museumparkorientalis.nl.

Is reservering voor groepen mogelijk?

Ja, Museumpark Orientalis ontvangt graag groepen. Er zijn diverse arrangementen om in familie-, vrienden- of verenigingsverband, vanuit geloofsgemeenschap of zakelijk een dagje uit mee te plannen. De arrangementen worden vaak met rondleiding door onze deskundige gidsen aangeboden. Neem met vragen contact op via reservering@museumparkorientalis.nl met de afdeling reserveringen.