Welkom in Museumpark Orientalis! De kleurrijke wereld van het jodendom, christendom en de islam komt hier tot leven. Museumpark Orientalis is een 30 hectare groot rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kun je op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

Uitje voor iedereen

Museumpark Orientalis laat u de kleurrijke wereld zien van de drie monotheïstische godsdiensten en de cultuur van het Midden-Oosten. Op deze pagina vindt u een overzicht van wat u in ons museum kunt verwachten. Voor meer informatie over de geschiedenis en achtergrond van het museum, kunt u rechts in het menu bij ‘over ons’ vinden.

Het museum biedt u een vast aanbod van levendige en authentieke activiteiten en ambachten. Al generaties lang is Museumpark Orientalis in de regio Arnhem Nijmegen een veelbezochte bestemming. Het museumpark is tevens het oudste openluchtmuseum van Nederland.

Groepen
Scholen

Tentoonstellingen

Het hele jaar door heeft Museumpark Orientalis diverse tentoonstellingen. De nieuwe tentoonstellingen voor 2020 worden binnenkort bekend gemaakt!

Bekijk alle tentoonstellingen