Ontdek Museumpark Orientalis

/Ontdek Museumpark Orientalis
Ontdek Museumpark Orientalis2019-01-30T15:00:10+00:00

Welkom in Museumpark Orientalis! De kleurrijke wereld van het jodendom, christendom en de islam komt hier tot leven. Museumpark Orientalis is een 30 hectare groot rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kun je op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

Uitje voor iedereen

Museumpark Orientalis laat u de kleurrijke wereld zien van de drie monotheïstische godsdiensten en de cultuur van het Midden-Oosten. Op deze pagina vindt u een overzicht van wat u in ons museum kunt verwachten. Voor meer informatie over de geschiedenis en achtergrond van het museum, kunt u in het menu aan de rechterkant doorklikken.

Het museum biedt u een vast aanbod van levendige en authentieke activiteiten en ambachten.

Al generaties lang is Museumpark Orientalis in de regio Arnhem Nijmegen een veelbezochte bestemming. Het museumpark is tevens het oudste openluchtmuseum van Nederland.

Groepen
Scholen

Tentoonstellingen

Waan je in het oude Midden-Oosten. In het hoofdgebouw vind je de expositie ‘Proeven van het Midden-Oosten, voedsel voor lichaam & ziel’. Bij deze expositie leer je alles over de samenhang tussen  religie en voeding. Je ziet met eigen ogen hoe joden, christenen en moslims hun feesten vieren en welke voeding daar bij hoort. En vergeet ook niet je eigen zintuigen te gebruiken: proef en ruik zélf het authentieke voedsel uit die tijd.  Ervaar het Midden-Oosten bij Museumpark Orientalis.

Bekijk tentoonstellingen