Rumi – de mystieke dichter

Museumpark Orientalis presenteert in 2024 een expositie over de mystieke dichter Rumi. We vertellen je een verhaal over inspiratie, de schoonheid van poëzie, ontmoetingen tussen culturen en een zoektocht naar je innerlijk.

Leer deze 13e-eeuwse soefistische mysticus, en de cultuur waar hij vandaan kwam, beter kennen. Rumi’s poëzie, uitgegeven in de zes delen van de Masnavi, behoren tot de meest invloedrijke literaire werken ter wereld (door sommigen zelfs ‘de Perzische Koran’ genoemd). Ongeacht uit welke levensovertuiging afkomstig, ook nu nog putten miljoenen lezers inspiratie uit Rumi’s teksten.

Wie was Rumi? Waar kwam zijn wijsheid vandaan? En wat kunnen we over liefde voor elkaar en het hogere nog leren van ‘onze meester Rumi’? In deze prachtige tentoonstelling leer je over de jarenlange reis van Rumi, over zijn ontmoetingen met de belangrijkste intellectuelen en de inspiratie die hij nog steeds geeft aan zijn miljoenen lezers.

Activiteiten

Of je nu gek bent op poëzie of alles weet van soefisme, iedereen creëert ‘een eigen Rumi’. Tijdens de opening van Museumpark Orientalis kun je naast de Rumi-tentoonstelling in het hoofdgebouw ook genieten van allerlei andere activiteiten.

Van inspirerende talks tot kunst workshops, voor zowel jong als oud is er altijd iets nieuws te ontdekken over Rumi. Kom langs en laat je verrassen!

Openingsperiodes

De Rumi-expositie is te bezoeken tijdens deze periodes:
•  vrijdag 29 maart t/m dinsdag 21 mei
•  zaterdag 6 juli t/m zondag 15 september
•  zaterdag 19 oktober t/m zondag 3 november

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van deze tentoonstelling, nieuws of andere activiteiten over Museumpark Orientalis? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Ook kan je via onze social media op de hoogte worden gebracht van actualiteiten. Dit kan je doen op onze Facebook of Instagram pagina’s.