Heilig Hart Basiliek. Het hoofdgebouw van Museumpark Orientalis.

Toegangsprijzen

Volwassenen: €15,00
Kinderen 4 t/m 15 jaar: €7,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart: gratis
Vluchtelingen: gratis
Parkeermunt: €5,00

Toegangskaarten kunnen online of aan de kassa van het museumpark gekocht worden. De kassa bevindt zich in het hoofdgebouw van Museumpark Orientalis, ongeveer 250 meter lopen vanaf de hoofdpoort.

Eten en drinken

Bij de ingang van het museumterrein vind je het zencafé. Het zencafé is op donderdag geopend van 10.30 t/m 17.30 uur en vrijdag van 12.00 t/m 17.30 uur. Hier kun je je even terugtrekken uit de drukte van de dag. Er is geen herrie en geen haast.

In het hoofdgebouw, kun je en kopje koffie of thee voor jezelf inschenken. In de Romeinse straat is de Romeinse herberg. Hier kun je terecht voor lunch en koffie met wat lekkers.

In ons museumpark kun je ook heerlijk picknicken. Je wordt daarom van harte uitgenodigd om met een kleedje ergens neer te strijken of gebruik te maken van een van onze picknicktafels.

Bereikbaarheid

Adres
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

Met de auto
Plan je bezoek via de routeplanner. Je kunt het beste ‘Museumpark Orientalis’ intoetsen als eindbestemming in plaat van het adres. Museumpark Orientalis beschikt over een eigen parkeerterrein, gelegen tegenover de hoofdingang. Parkeermunten zijn €5, deze koop je bij de kassa of online. Er is geen laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Met de fiets
Plan je bezoek via de routeplanner. Vanaf Nijmegen centrum is Museumpark Orientalis ongeveer 15 minuten fietsen. Je kunt je fiets parkeren in de fietsenstalling naast de hoofdingang. 

Met het openbaar vervoer vanaf Station Nijmegen
Plan je bezoek via de routeplanner. Ongeveer elke 10 minuten vertrekt stadsbus 5 richting Groesbeek. Let op! De tijden en frequenties kunnen wisselen rondom weekenddagen en vakanties. Stap uit bij halte Sionsweg. Vanaf daar is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de hoofdingang van het Museumpark. Loop richting de rotonde en sla linksaf. Je ziet het Museumpark liggen aan het einde van de straat. 

Minder goed ter been?

Het Museumpark ligt in een heuvelachtig boslandschap en de afstanden zijn lang. Voor mensen die wat minder goed ter been zijn, rijdt er een busje rond. Inklapbare rolstoelen en rollators kunnen mee achterop de bus. Er zijn ook rolstoelen te leen, zowel met smalle banden als met extra brede banden. Er zijn geen kosten verbonden aan gebruik van rolstoel of busje. 

Voor de rolstoelen is het aan te raden vooraf contact op te nemen met het Museumpark via info@museumparkorientalis.nl of 024-3823110 om er zeker van te zijn dat u tijdens uw bezoek gebruik kan maken van deze faciliteiten. Voor het busje is contact opnemen niet nodig. 

Plattegrond

Wil je de plattegrond snel er bij pakken voor in het museumpark?

Klik op de knop hieronder of neem er een (of meer) mee bij de kassa.