Tentoonstellingen en programma

Van 7 april tot en met 4 juni staat het Museumpark in het teken van (zoek)tocht, letterlijk en figuurlijk. Verschillende kunstenaars gaan op zoek naar de betekenis van de ‘Piëta.’ Wat betekent de Piëta voor jou? In de verschillende dorpjes van het museumpark kun je tegelijkertijd ook letterlijk zoeken. De bijzondere collectie paaseieren wordt namelijk ‘verstopt’ tentoongesteld. Speel eierbingo en probeer ze allemaal te vinden.

Klik hier om meer te lezen over de tentoonstellingen.

Openingstijden

Van 7 april tot en met 4 juni gelden de volgende openingstijden:

maandag: gesloten
dinsdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
woensdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
donderdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
vrijdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
zaterdag: 11:00 uur tot 17:00 uur
zondag: 11:00 uur tot 17:00 uur

Uitgezonderde openingsdagen zijn:
maandag 10 april (tweede Paasdag): 11:00 uur tot 17:00 uur
maandag 29 mei (tweede Pinksterdag): 11:00 uur tot 17:00 uur

Uitgezonderde gesloten dagen zijn:

donderdag 27 april (koningsdag): gesloten


Na 4 juni is het Museumpark weer even gesloten voor individueel bezoek. In 2023 is het museumpark tijdens de volgende perioden geopend:

7 april tot en met 4 juni
22 juli tot en met 10 september
14 oktober tot en met 29 oktober
16 december tot en met 7 januari 2024

Voor groepen van minimaal 30 personen is het museumpark het hele jaar (op afspraak)geopend. Als je daarin geïnteresseerd bent, kun je contact opnemen via reservering@museumparkorientalis.nl

Entreeprijzen

Volwassenen: 14 euro
Kinderen 4 t/m 15 jaar: 7 euro
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis entree
Parkeermunt: 5 euro
Museumkaart: gratis entree

Je kunt tickets aan de kassa kopen of vooraf via onze website.

In het weekend, op feestdagen en tijdens de schoolvakanties is er naast de tentoonstellingen nog veel meer te beleven. Knutselactiviteiten, workshops, verschillende ambachten… Op de overige dagen, kun je de tentoonstellingen en het Museumpark zelf bewonderen, maar wordt er niets ‘extra’s’ georganiseerd. Daarom krijg je dan 25% korting op de entreeprijs. Deze korting wordt automatisch verrekend en wordt tevens aangegeven in de kalender.

Bereikbaarheid

Adres, parkeermogelijkheden en OV

Bezoekadres

Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

Bereikbaarheid

Plan je bezoek via routeplanner.
Museumpark Orientalis beschikt over een eigen parkeerterrein, gelegen tegenover de hoofdingang. Parkeermunten zijn €5, deze koopt u bij de kassa of online.

Openbaar vervoer vanaf Station Nijmegen

  • Stadsbus 5 richting Groesbeek.  Stap uit bij halte Sionsweg. Vanaf daar is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de hoofdingang van het museum.

Eten en drinken

In de Romeinse straat vindt u de herberg. Daar kunt u terecht voor een kop koffie of lunch. 

We raden u aan van tevoren de website goed in de gaten te houden om zeker te weten dat de herberg geopend is tijdens uw bezoek.

Slecht ter been?

Het museum ligt in een heuvelachtig boslandschap en de afstanden zijn lang, zeker wanneer u slecht ter been bent.

Daarom rijdt er een hop-on/hop-off museum-busje door het museum. Bezoekers kunnen bij de kassa aangeven als zij hier gebruik van willen maken.

Er zijn ook rolstoelen te leen in het museum. We hebben ‘normale’ rolstoelen en een rolstoel met extra brede banden, die zeer geschikt is voor het landschap. We stellen deze graag beschikbaar voor bezoekers die afhankelijk zijn van een rolstoel.

Zowel voor het hop-on/hop-off-museumbusje als voor de rolstoelen raden we u aan om voor uw bezoek contact op te nemen per mail (info@museumparkorientalis.nl) of  telefonisch (024 382 3110) om er zeker van te zijn dat u tijdens uw bezoek gebruik kan maken van deze faciliteiten.