6 september tot 1 november 2021

In deze periode zijn wij enkel open voor scholen en groepen met uitzondering op 11 en 12 september. Mocht u graag met uw school, uw bedrijf of een ander gezelschap het park willen bezoeken. Neem dan contact op met reservering@museumparkorientalis.nl en vraag naar de mogelijkheden.

11 en 12 september

 Op 11 en 12 september zijn de Open Monumentendagen. Aangezien wij een hoop monumenten op ons park hebben vinden we dit een mooie gelegenheid om toch nog even de poorten te openen voor individuele bezoekers.

Heilig Landstichting bestaat uit vele rijksmonumenten. Veertien daarvan zijn er op het park te vinden. Wat dacht je van het Sanhedrin, het plein van Pontius Pilatus, het bedoeïnenkamp en de karavanserai? Het is allemaal rijkserfgoed. Sinds juli mogen we zelfs zeggen dat er Unesco werelderfgoed bij ons op het park te zien is. Een stukje van de limes loopt namelijk over ons park. De diepe geul tussen het Arabische dorp en de Romeinse straat is de erfenis van het Romeinse aquaduct. Kom in het kader van open monumentendag nog op de valreep een bezoekje brengen. (Toegang conform de entreeprijzen, gratis toegang met museumjaarkaart.)

Burendag
25 september 2021

Tijdens de burendag, een initiatief van het Oranjefonds, organiseren ook wij een activiteit. We zullen de groene vingers uit de mouwen steken en samen aan de slag gaan in het park. Meer informatie over hoe je je aan kunt melden volgt. 

Feest van Licht
18 december 2021 – 9 januari 2022

Tijdens het Feest van Licht wordt het bijzondere erfgoed van het museumpark in de schijnwerpers gezet en in het binnenmuseum is de kerststallententoonstelling te zien met de prachtige kerststallen uit de collectie Houtzager.