Impact Magneet

Draagvlak is het meest gehoorde woord dat professionals tegenkomen als ze bezig zijn met een veranderopgave. Hoe neem je mensen mee in de urgentie, de kansen, de mogelijkheden die jij voor ogen hebt? Met dit vraagstuk gaan we aan de slag in de mooie omgeving die Museumpark Orientalis te bieden heeft.

BEWEGEN VANUIT DE WAAROM

Jij weet precies wat er nodig is in die veranderopgave waar je aan werkt. Maar hoe krijg je anderen mee? Wat is er voor nodig dat zij met jou instappen en aan de slag gaan met wat er nodig is? Zodat jullie samen de impact kunnen maken waar jij zo van droomt?

Jouw inzet is het meest aanstekelijk als jouw denken, voelen en doen met elkaar in één lijn liggen. Je hoofd, hart en handen samen één boodschap uitdragen. Daarvoor is het belangrijk om jouw eigen drijfveren, jouw persoonlijke waarom heel goed te kennen. Simon Sinek noemt “it starts with the why”. Verhalen van bedrijven die hun waarom heel scherp hebben en consistent uitdragen zijn magnetisch. Dat gaat ook op voor jouw missie, jouw veranderopgave. Het begint bij jouw waarom.

TRAINING

Tijdens deze training gaan (een team van) veranderaars aan de slag met het ‘matchen’ van ieders persoonlijke waarom en de collectieve waarom van hun team en opgave. Hoe kunnen zij hun verhaal herijken en verrijken door zich te verbinden met hun eigen diepere drijfveren en die van hun teamgenoten te ontdekken?

VRAGEN

  • Wat zijn jouw dieper liggende drijfveren? Waarom doe je wat je doet?
  • Waar raken jouw drijfveren het waarom van jouw opgave of team?
  • Hoe draag jij jouw persoonlijke waarom zo uit dat het voelbaar is voor jouw omgeving. Je niet alleen denkt wat je zegt, maar ook voelt en doet wat je zegt?

WERKWIJZE

Deze training is tot stand gekomen vanuit een mix theorie en praktijk, waarbij lessen uit de (corporate) antropologie, transitiekunde, biomimicry (leren van de natuur) en een schat aan ervaringskennis uit de transitiepraktijk gecombineerd worden.

DOELGROEP 

Iedereen die zich bezig houdt met een complexe veranderopgave in welke rol dan ook. Perfect voor managementteams die voor een grote veranderopgave staan, programmateams die zich inzetten voor een maatschappelijk vraagstuk, transitieregisseurs die hun tanden in taaie transitieopgaven zetten of andere bevlogen veranderaars en idealisten op de werkvloer die van binnenuit werken aan verandering van hun sector of branche.

De training IMPACT MAGNEET is voor minimaal 4 en maximaal 18 deelnemers en kan zowel in een dag als in een dagdeel (ingekorte versie) worden gegeven.

IMPACT MAGNEET wordt aangeboden door Hanneke van der Heijden. Veranderaar in de transitie naar een circulaire economie en oprichter van IN transities waar zij idealisten op de werkvloer traint en begeleid. Neem voor meer informatie contact op met Hanneke via intransities@gmail.com.

Impact Magneet wordt aangeboden door Hanneke van der Heijden van IN transities. Neem voor meer informatie contact op met Hanneke via intransities@gmail.com.