Chief of Change

Geen betere plek om de balans op te maken voor je rol als veranderaar of jouw team in een veranderopgave dan op Museumpark Orientalis. Waar persoonlijk leren (wat heb ik te doen in mijn rol als impactmaker) en collectief leren (wat staat ons als team of organisatie te doen ten opzichte van grote maatschappelijke vraagstukken) samenkomen.

VERANDERAARS

Geen enkele organisatie, of deze nou publiek of privaat is, ontkomt aan veranderprocessen om goed te kunnen reageren op maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. De energie-, grondstoffen- en mobiliteitstransitie. Vernieuwing van zorg, onderwijs en arbeidsmarkt. Veel organisaties zijn volop in beweging.

De voorlopers, vernieuwers, transitieregisseurs, kwartiermakers en duurzaamheidsmanagers gaan met een bak bevlogenheid, doorzettingsvermogen en lef die veranderopgaves aan. Hoewel deze rol vaak op hun lijf geschreven staat vraagt het ook iets van ze, die chief of change zijn. Veranderen doen we namelijk helemaal niet zo graag. Het gaat altijd trager, lastiger en sowieso anders dan van te voren voorzien. Niet iedereen wil mee en soms is er zelfs sprake van verzet.

TRAINING

Tijdens deze training maken deze veranderaars voor hun zelf en met elkaar de balans op. Hoe staat het met hun energie, plezier en impact als Chief of Change? Op welke vlakken kunnen zij zich als duurzaam leider verder ontwikkelen en waar hebben zij wat ondersteuning bij nodig?

VRAGEN

  • Hoe neem je anderen mee in jouw veranderopgave?
  • Hoe ga je om met weerstand en tegenslag?
  • Hoe draagt je handelen van vandaag bij aan je doelen van morgen?
  • Hoe herken je patronen en wat heb je te doen om deze te bestendigen √≥f te doorbreken?

WERKWIJZE

Deze training is tot stand gekomen vanuit een mix theorie en praktijk, waarbij lessen uit de (corporate) antropologie, transitiekunde, biomimicry (leren van de natuur) en een schat aan ervaringskennis uit de transitiepraktijk gecombineerd worden.

DOELGROEP 

Iedereen die zich bezig houdt met een complexe veranderopgave in welke rol dan ook. Perfect voor managementteams die voor een grote veranderopgave staan, programmateams die zich inzetten voor een maatschappelijk vraagstuk, transitieregisseurs die hun tanden in taaie transitieopgaven zetten of andere bevlogen veranderaars en idealisten op de werkvloer die van binnenuit werken aan verandering van hun sector of branche.

De training Chief of Change is voor minimaal 4 en maximaal 18 deelnemers en kan zowel in een dag als in een dagdeel (ingekorte versie) worden gegeven.

Chief of Change wordt aangeboden door Hanneke van der Heijden. Veranderaar in de transitie naar een circulaire economie en oprichter van IN transities waar zij idealisten op de werkvloer traint en begeleid. Neem voor meer informatie contact op met Hanneke via intransities@gmail.com.

Chief of Change wordt aangeboden door Hanneke van der Heijden van IN transities. Neem voor meer informatie contact op met Hanneke via intransities@gmail.com.