Labyrint

In de woestijn van Museumpark Orientalis ligt een groot labyrint van stenen. Deze heeft de vorm van een zogenaamd klassiek labyrint. Deze padvorm is oeroud en heeft iets geheimzinnigs. Binnen veel verschillende (oude) culturen en op alle continenten vind je haar terug.

Een labyrint is een symbool van je levensweg. In een labyrint kun je maar één kant op lopen. Het is dus geen doolhof waarin je verdwaalt, integendeel. Je komt vanzelf bij het centrum. Het labyrint helpt je in de zoektocht naar je eigen weg. Het leidt je van buiten naar binnen, naar waar het in wezen om gaat. Om daarna weer terug te keren naar buiten.

Workshop labyrint lopen

Van 7 april tot en met 4 juni staat het Museumpark in het teken van (zoek)tocht, letterlijk en figuurlijk.
In deze periode kun je een workshop Labyrint lopen volgen. Na een korte inleiding over de geschiedenis en achtergrond van het Labyrint gaan we met elkaar het Labyrint lopen. Na het lopen is er gelegenheid om ervaringen te delen.

Aanmelden: Voor deze workshop moet je je vooraf aanmelden via labyrintmuseumparkorientalis@gmail.com Vermeld daarbij je naam en de dag/ het tijdstip van de workshop waar je je voor wilt aanmelden.
Kosten: € 5,00 per persoon (ter plaatse contant betalen), naast entree tot het Museumpark.
Wanneer:
zondag 28 mei: 11.30 tot 13.30 uur
donderdag 1 juni: 11.30 tot 13.30 uur

Probeer ook eens de andere beleefpaden: