Met deze workshops ben je in de prachtige omgeving van ons park een ochtend of middag heerlijk creatief bezig! Samen met vrienden, collega’s of familie: kom gezellig langs!

Workshop Fresco maken

Fresco’s hebben een wereldwijde, eeuwenoude traditie. Het ambacht behelst een combinatie van pleisterwerk en schilderkunst, en is nooit wezenlijk veranderd. De deelnemers aan de workshop leren de frescotechniek van a tot z. Aan het eind van de dag kan het fresco mee naar huis genomen worden.

Voor deze workshop fresco maken is het niet nodig om schilderervaring te hebben, een fresco is voor het grootste deel ambachtelijk werk en dat maakt het heel toegankelijk.

Duur: 6 uur
Docent: Annet Both
Prijs p.p € 47,- exclusief entree
Datum en tijd: in overleg minimaal 8, maximaal 12 personen.

Reserveer deze Fresco workshop via reservering@museumparkorientalis.nl of bel vrijblijvend voor meer informatie met 024 382 3110.

Miniworkshop klein Romeins mozaïek

In deze workshop maakt iedere deelnemer een klein Romeins mozaïek van ongeveer 10 x 10 cm. Het mozaïek maak je met gekleurde steentjes van +/- 1 x 1 cm die  gelijmd worden op een marmeren ondergrond. De afbeelding die je maakt is een deel van een Romeinse rand, knoop of afbeelding.

Je leert een aantal kenmerken van deze mozaïeken en legt de steentjes volgens bepaalde richtlijnen. Na afloop ziet het mozaïek eruit alsof het is opgegraven en al honderden jaren oud is!

Duur: 1,5 uur
Prijs p.p.: € 19,50 exclusief entree
Datum en tijd: in overleg, minimaal 8 en maximaal 10 personen

Reserveer deze Romeins mozaïek workshop via reservering@museumparkorientalis.nl of bel vrijblijvend voor meer informatie met 024 382 3110.

Workshop maak een Lieveling

De workshop ‘Maak een Lieveling’ is er voor groepen, scholen en kinderfeestjes.

In onze gejaagde, individualistische tijd zijn we vooral met onszelf bezig. Kunstenares Daantje Kip wil daar verandering in brengen en startte in 2018 met het project ‘Maak een Lieveling’.

Lievelingen zijn keramische bloemen die je zelf kunt maken, voor iemand anders. Om iemand te bedanken, te gedenken, als blijk van liefde, of om iemand een hart onder de riem te steken.

Deze workshop kan worden gegeven voor groepen vanaf 8 personen tot maximaal 30 personen.

Er zijn twee mogelijkheden:

  • De Lievelingen worden gemaakt en geplant in de lievelingentuin in het museum. Prijs op aanvraag.
  • De Lievelingen worden gemaakt, daarna afgebakken, geglazuurd en thuis bezorgd (excl. bezorgkosten). Dit duurt ongeveer 3 weken. Prijs op aanvraag.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via reservering@museumparkorientalis.nl of 024 382 3110.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
TICKETS