Vier Pasen (21 en 22 april)

/Vier Pasen (21 en 22 april)
Vier Pasen (21 en 22 april)2019-04-17T10:37:48+00:00

Tijdens het Paasfeest is er vanalles te doen in Museumpark Orientalis. Uiteraard kun je weer los gaan met paaseieren zoeken, maar je kunt ook zelf een vlinder vlechten van wilgentenen, een bloem maken van keramiek, een rondleiding volgen of luisteren naar 1001 nacht verhalen bij het kampvuur!

Lievelingen maken

Op Tweede Paasdag worden er weer lievelingen gemaakt. Lievelingen zijn keramische bloemen die je zelf kunt maken. Om iemand te bedanken, te gedenken, als blijk van liefde, of om iemand een hart onder de riem te steken. De lievelingen worden in de lievelingentuin in het museumpark geplant. Ook jij kunt onderdeel worden van dit kunstwerk! Nieuwschierig? Neem vast een kijkje op www.maakeenlieveling.nl.

• Maandag 22 april van 11.00 tot 15.00 uur
  • Voor bezoekers van het museum is deze activiteit gratis! Je hoeft je niet van tevoren aan te melden

Verhalen van 1001 nacht bij het kampvuur

Sluit ook gezellig aan bij het kampvuur bij de bedoeïenentent in de woestijn en luister naar de verhalen over 1001 nacht, die door de vertelacademie verteld zullen worden! Voor meer informatie over de vertelacademie, kijk op https://www.vertelacademie.nl/.

• Maandag 22 april om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Ze vertellen steeds 30 a 40 minuten
  • Voor bezoekers van het museum is deze activiteit gratis! Je kunt vrijblijvend aansluiten

Gratis rondleidingen

Ook geven onze rondleiders op Stille Zaterdag en tijdens Pasen gratis thema-rondleidingen in het park! Dit zijn open rondleidingen waarbij je spontaan kunt aansluiten. De rondleidingen starten elke dag om 13.00 uur op het plein van Pilatus en zullen ongeveer een uurtje duren. Je hoeft niet van tevoren te reserveren!

• Zaterdag 20, zondag 21 & maandag 22 april om 13.00 uur
  • Voor bezoekers van het museum is deze activiteit gratis!

Maak je eigen vlinder

Op Eerste Paasdag kunnen kinderen leren werken met wilgentenen. Onder begeleiding van een ervaren mandenvlechtster mag je je eigen vlinder of libelle vlechten. Vanaf 12.30 uur kan iedereen binnen lopen bij deze gratis workshop.