Veilig en verantwoord open

Vanaf 1 juni 2020 mogen we je weer welkom heten in ons museumpark! We zijn hier heel blij mee, maar we willen dit ook graag op een veilige en verantwoorde manier doen. Daarom vragen we je aan een aantal regels te houden, waarbij we uitgaan van de landelijk geldende RIVM-richtlijnen. Ben je van plan om naar ons museum te komen? Lees dan de onderstaande informatie goed door.

Capaciteit bezoekers

Gezien de 1,5 meter afstand tussen huishoudens, kan er een beperkt aantal mensen tegelijk in ons museumpark zijn. Voor ons binnenmuseum geldt een aantal van maximaal 20 personen. Om de aantallen goed te kunnen reguleren, werken wij met datum gebonden tickets. Je kan deze online bestellen, maar uiteraard ook telefonisch via 024 382 3110.

De 1.5 meter afstand en looproutes

Voor het hele museum geldt dat je 1,5 meter afstand moet houden. Daarom zul je in ons park meerdere vloerstickers en informatieborden aantreffen. Ons binnenmuseum wordt op éénrichtingsverkeer ingericht met één ingang en één uitgang.

Bij de entree is een afscheiding geplaatst, waardoor er ook hier één ingang en één uitgang is, om inkomende en uitgaande bezoekers te scheiden.

Je zal hooibalen, touw, hekwerk of ander veilig materiaal aantreffen bij onze figuranten om op die manier goed 1,5 m afstand te kunnen bewaren.

Maximale hygiëne

Onze sanitaire voorzieningen worden goed schoon gehouden en we zorgen voor extra hygiënemaatregelen door extra zeep en desinfecterende middelen te plaatsen. Deurklinken, kranen en wasbakken zullen vaker worden ontsmet.

Bij de kassa is plexiglas geplaatst en de balie, de ticketscanner en de printterminal worden regelmatig schoongemaakt. Ook de parkeermunten worden ontsmet.

Groepsbezoek

Reguliere rondleidingen zijn niet meer mogelijk. Bij aanvragen van groepen omtrent een rondleiding hebben we het volgende bedacht:
Als groepsbezoekers uitleg willen over het jodendom, christendom en/of de islam, is er per locatie een rondleider die de achtergrondinformatie kan geven aan de desbetreffende groep. Bezoekers vervolgen dan hun route naar het volgende dorp, waar een andere rondleider de groep staat op te wachten. Zo hoeft de rondleider niet met de groep mee te lopen. Als er groepen komen, kunnen ze via de rolstoelroute het park bewandelen om zo de drukte te verspreiden.

Het herstarten van zakelijke evenementen blijft afhankelijk van de ontwikkelingen en de richtlijnen van de overheid.

TENTOONSTELLINGEN
AGENDA
TICKETS