Vallen en Opstaan

Van 15 april t/m 6 juni staat bij Museumpark Orientalis het thema Vallen en Opstaan centraal.

Het verhaal van Pasen, Hemelvaart & Pinksteren gaat over lijden en weer een weg terug vinden. Over de kruisiging van Jezus (vrijdag voorafgaand aan Pasen), zijn wederopstanding (Pasen), het opstijgen naar de hemel (Hemelvaart) en het neerdalen van de geest van Jezus over zijn volgelingen (Pinksteren). Je zou kunnen zeggen: het gaat over vallen en weer opstaan. Over opnieuw of op een andere manier kracht vinden. Over beproevingen doorstaan en jezelf hervinden. Over tegenslagen overwinnen en de wereld herontdekken. Het leven verloopt immers niet in een keurig rechte of opgaande lijn, maar kent pieken, dalen, bochten en kronkels. 

Dit wordt verbeeld door middel van twee tentoonstellingen: De kracht van het kruis en Ei, Ei, Ei!

De kracht van het kruis

15 april t/m 6 juni 2022

‘De kracht van het kruis’ neemt je mee langs de betekenis van kruizen op verschillende momenten en in een steeds wisselt historisch perspectief.

Lees meer

Ei, Ei, Ei!

15 april t/m 6 juni 2022

Jaarlijks rond Pasen exposeert ‘Stichting Versierde Eieren’ een deel van haar collectie in musea door het land. Dit jaar heeft Museumpark Orientalis de eer om deze kunstzinnige collectie van zo’n 350 bijzondere eieren tentoon te stellen.

Lees meer

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
TICKETS