Wandeling en interview met Sinan Can 

Ter afsluiting van zijn nieuwe serie ‘Sinan op zoek naar het paradijs,’ begeleidt Sinan Can op zondag 29 januari om 11:00 uur een wandeling bij Museumpark Orientalis. Tijdens de wandeling zal hij vertellen over de kleurrijke mensen die hij op zijn reis door het Midden-Oosten ontmoette. De wandeling wordt gecombineerd met een interview door historicus en schrijver Mijke Pol. 

In de serie ‘Sinan op zoek naar het paradijs’ gaan journalist Sinan Can en documentairemaker Thomas Blom op een ontdekkingstocht door het Midden-Oosten. Ze volgen de mythische rivier de Eufraat op zoek naar de mooiste landschappen, de meest kleurrijke mensen en verborgen schatten. Sinan volgt de Eufraat duizenden kilometers dwars door Syrië en Irak naar waar de rivier uitmondt; een plek die het Paradijs genoemd wordt. 

Tijdens de wandeling en het interview vertelt Sinan over de mensen die op zijn reis door het Midden-Oosten ontmoette: “Na jarenlang door het gebied te zijn gereisd, kan ik [nu] laten zien hoe ik het Midden-Oosten óók beleef. Dat heeft geweldige verhalen opgeleverd die ons hebben ontroerd, verrast en doen glimlachen. Vanuit het perspectief van al die bewoners die hun eigen paradijs op aarde proberen op te bouwen.” 

De verbinding met Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting is passend. Op deze unieke locatie (50ha groot) worden aan de hand van 29 rijksmonumenten vele verhalen over het Midden-Oosten vertelt. Het museumpark heeft als missie om de ontmoetingsplek te zijn die ruimte biedt om stil te staan bij de zoektocht naar de betekenis van het leven en kunst van bezinning. 

Voor deelname aan de wandeling wordt de entreeprijs van het museumpark gevraagd, toegang met Museumkaart is gratis.
Je kunt tickets niet online bestellen, maar wel ter plekke met cash of met pin betalen bij de kassa.
Aanmelden voor de wandeling is niet nodig. Het is aan te raden om je om 10:45 uur te melden bij de kassa. 

In 2023 is het museumpark tijdens de volgende perioden geopend:

7 april tot en met 4 juni
22 juli tot en met 10 september
14 oktober tot en met 28 oktober
16 december tot en met 7 januari 2024

Tijdens deze perioden is het museumpark geopend op dinsdag tot en met zondag, van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Voor groepen van minimaal 30 personen is het museumpark het hele jaar (op afspraak)geopend. Als u daarin geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen via reservering@museumparkorientalis.nl