Romeinse zomer

Van 26 juli t/m 11 september kun je je bij Museumpark Orientalis een echte Romein wanen.

Ruim tweeduizend jaar geleden streken de Romeinen neer in Gelderland. In Museumpark Orientalis is een complete Romeinse stadstraat te vinden, gebaseerd op een Romeinse straat in Jeruzalem. Hier zijn huizen uit de Egyptische, Griekse en Romeinse tijd nagebouwd. Deze zomer, van 26 juli tot en met 11 september, kun je de échte Romeinse sfeer beleven als de straat tot leven komt met tal van activiteiten voor jong en oud.

Meer weten over de activiteiten? Klik hier!

Fototentoonstelling Een echt Romeins leger

26 juli t/m 11 september

Het Romeinse leger was berucht, beroemd én spreekt tot de verbeelding. De fototentoonstelling ‘Een echt Romeins leger’ laat echter niets meer aan de verbeelding over. Grote foto’s van de toonaangevende internationale re-enactment groep Legio XXI Rapax laten het leger waarheidsgetrouw zien. Prachtige beelden die tonen hoe ingenieus en strijdbaar de Romeinen waren, laten het verleden voor jouw ogen herleven.

Romeinen in de film

26 juli t/m 11 september

De Romeinen zijn een dankbaar onderwerp van veel films, al vanaf 1913. Hoe worden de Romeinen hierin afgeschilderd? Waarom en hoe veranderde dat in de loop der tijd? En waarom waren de Romeinen tussen 1964 en 2000 helemaal niet in beeld? Ontdek de geschiedenis van Romeinen in de film.

Afbeelding afkomstig van screenrant
MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
TICKETS