Tentoonstellingen

/Tentoonstellingen
Tentoonstellingen 2018-03-15T12:03:25+00:00

Waan je in het oude Midden-Oosten. In het hoofdgebouw vind je de expositie ‘Proeven van het Midden-Oosten, voedsel voor lichaam & ziel’. Bij deze expositie leer je alles over de samenhang tussen  religie en voeding. Je ziet met eigen ogen hoe joden, christenen en moslims hun feesten vieren en welke voeding daar bij hoort. En vergeet ook niet je eigen zintuigen te gebruiken: proef en ruik zélf het authentieke voedsel uit die tijd.  Ervaar het Midden-Oosten bij Museumpark Orientalis.

Toen God nog schreef: de drie heilige boeken

In de zijvleugel van ons hoofdgebouw vind je de boeiende expositie Toen God nog schreef. Leer alles over de ontstaansgeschiedenis van drie heilige boeken: het Oude Testament, het Nieuwe Testament en de Koran. In de expositie zie je verschillend  archeologisch materiaal uit die oude beschavingen. Een reis langs een 3000 jaar durende zoektocht!

Nobelpad voor de Vrede

Mensen die iets uitzonderlijks doen krijgen de Nobelprijs voor de Vrede. Wil jij je laten inspireren door deze bijzondere mensen? Bezoek dan ons  vredespad. Dit is een wandeling langs een aantal prominente wereldburgers die de Nobelprijs voor de Vrede hebben ontvangen. Tijdens de wandeling zijn inspirerende uitspraken te lezen van onder andere Martin Luther King, Andrei Sacharov, Desmond Tutu, Malala Yousafzai en Tobias Asser: de enige Nederlander die in 1911 de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen.

Het museum wil met het pad laten zien wie er in de geschiedenis hebben bijgedragen aan de vrede tussen de mensen, en tegelijk ook mensen aanzetten tot het nadenken hierover. De selectie van de Nobelprijswinnaars is gemaakt op basis van adviezen van o.a. adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. Het pad is vanuit de Romeinse Straat richting de woestijn te bewandelen.