Snoepjes uit het oude Egypte
De Egyptenaren hielden van lekker eten en drinken. Ze verbouwden bijna al hun eten zelf en het hoofdvoedsel was brood.
Groenten en fruit waren ook heel belangrijk. Dadels, vijgen, granaatappels, druiven, amandelen, walnoten en pijnboompitten werden vers gegeten of in de zon gedroogd, zodat ze lang houdbaar waren. Van de gedroogde vruchten werden lekkere nagerechten of tussendoortjes gemaakt zoals deze snoepjes.
Ingrediƫnten:
250 gram gedroogde vijgen
100 gram gemalen walnoten
50 gram gemalen amandelen
eventueel een snufje gemalen kardemom
vijzel of blender
Bereiden:
- Doe de vijgen in een vijzel of een blender en maak er een fijne pasta van.
- Mix deze pasta met de gemalen amandelen en eventueel de kardemom.
- Als de pasta te plakkerig is kun je een beetje water toevoegen.
- Maak van dit mengsel kleine balletjes.
- Rol de balletjes door gemalen amandelen.
De walnoten kun je ook eventueel vervangen door amandelen.