Meet & Greet met Sinan Can

Wanneer: zondag 29 oktober
Tijd: 13:00 uur
Kosten: gratis na entree tot het museumpark

Journalist en programmamaker Sinan Can heeft de gave om gesloten deuren te openen, om er vervolgens een kritische blik naar binnen te werpen en die te vertalen naar spraakmakende documentaires en publicaties. De afgelopen twee decennia heeft hij ons wegwijs gemaakt in het Midden-Oosten. Met onderwerpen als een zoektocht naar het paradijs, de missie in Afghanistan, moslimterrorisme en vluchtelingenproblematiek houdt hij ieders aandacht moeiteloos uren vast.

Het is dan ook niet voor niets dat Sinan Can onlangs de Leon Weckeprijs won. Deze prijs wordt elke twee jaar toegekend aan iemand die een kritisch en/of dwars geluid laat horen in de publieke discussie rondom oorlog, vrede en internationale politiek. De jury prijst Can omdat hij volgens hen bij uitstek aan de criteria voor de prijs voldoet: ‘De aandacht van de jury is met name getrokken door de documentaires en reportages waarin Sinan Can met nuance, diepgang en oprechte interesse in mensen kijkt naar ontwikkelingen op het gebied van conflicten, terrorisme en onderlingen (internationale) verhoudingen. Deze plaatst hij tegenover de aanwezige zwart-witbeelden van goed en kwaad. Daarmee laat hij als geen ander zien dat er twee kanten zijn aan elk verhaal, elk conflict.”

Op zondag 29 oktober kun je Sinan Can zelf van alles vragen over zijn reizen en zijn werk. Hij vertelt ook verhalen uit het Nabije Oosten, over mooie, ontroerende of grappige momenten die hij daar meemaakte, maar die niet in zijn documentaire zitten. Een unieke mogelijkheid om met hem van gedachten te wisselen.