Op weg naar het Paradijs

De tentoonstelling ‘Op weg naar het Paradijs’ neemt je mee terug naar de oorsprong van het aardse paradijs langs het oude Egypte en Babylonië om uiteindelijk bij het hemelse paradijs uit te komen. In deze reis worden al je zintuigen op scherp gezet en leer je van alles over de zoektocht naar het Paradijs van de joden, de christenen en de islamieten! Betreed de Paradijstuin en waan je in het Egypte van de vrouwelijke farao Hatsjepsoet. Laat je fascineren door een mummie van een kind en stap binnen in een levensgrote unieke replica van de graftombe van Sennedjem!

Ga op ontdekkingsreis en bekijk bijzondere voorwerpen, zoals 5.000 jaar oude kleitabletten en de voetafdruk van de eerste mens. De tentoonstelling vormt ook een mooi geheel met het buitenmuseum van Orientalis, waar plekken als de Toren van Babel en het bedoeïenenkamp te zien zijn.

Wat is eigenlijk voor jou het Paradijs?

Waar en wanneer?

De tentoonstelling ‘Op weg naar het Paradijs’ is te bezichtigen in de hoofdzaal
van het hoofdgebouw in ons museumpark en loopt van 9 april tot en met 25 oktober 2020.