Romeinse Zomer

Leef als een Romein! Tijdens de Romeinse Zomer staat er van 6 juli t/m 25 augustus een bomvol programma gepland voor jong en oud. Er zijn Romeinse spellen en verschillende optredens. Kinderen kunnen meedoen met een legionairstraining en zich verkleden als echte Romein. Bij de kassa kunnen kan er een gratis Romeinenrugzak worden afgehaald (max. 2 per volwassene), waarmee aan de hand van opdrachten een route door het park wordt afgelegd. Aan de ouders is ook gedacht, want zij kunnen heerlijk ontspannen bij de Romeinse schoonheidssalon!

Naast alle activiteiten, zijn er tijdens de Romeinse Zomer twee grote highlights tijdens de Romeinse Zomer: het Via Romana Festival en het Romani Festum.

Word een echte legionair!

Een legionair is een soldaat uit de Romeinse tijd. Het Romeins Rijk breidt uit en daar is een groot leger voor nodig, daarom hebben ze een soldaat naar Orientalis gestuurd om te zoeken naar nieuwe rekruten. Met een leuke test kun je laten zien hoe sterk, fit én slim jij bent. Doe je ook mee?

Wanneer? 6 juli t/m 25 augustus van 13.00 tot 17.00 uur in de Romeinse Straat.

Romeinen en schoonheid

Bij de Romeinse schoonheidssalon leer je alles wat je wilt weten over beauty in de tijd van de Romeinen. Wat was er in in de mode? Wat smeerden ze op hun huid? Hoe ging het eraan toe in een Romeins badhuis en wat heeft krokodillenpoep en gladiatorzweet met schoonheid te maken?

Ook kun je je haar op een Romeinse manier laten opsteken of een echte Romeinse armmassage krijgen!

Wanneer? Vanaf 9 juli elke dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur in de Romeinse Straat.

Op pad als Romein

Met de gratis Romeinenrugzak kun je zelf ontdekken hoe het leven was in de Romeinse tijd. In de tas zit een speurtocht, die vol zit met verrassende vragen en leuke opdrachten om zelf uit te voeren! Ga je mee op ontdekkingstocht?

De Romeinenrugzakjes zijn de hele Romeinse Zomer gratis voor kinderen t/m 12 jaar (maximaal 2 rugzakjes per volwassene).

Festivals!

De Romeinse zomer heeft twee hoogtepunten. Het Via Romana Festival waarbij de Laat Romeinse Wereld tot leven komt en Romani Festum de feestelijke afsluiting van de Romeinse zomer die het Romeinse Rijk op zijn hoogtepunt laat zien. Beide festivals hebben hun eigen pagina!