Romeins Food Fest 3 & 4 september

Romeinen hielden wel van lekker eten. De Romeinse keuken was van origine simpel, maar toen het keizerrijk zich uitbreidde richting het oosten lieten ze zich inspireren door de ingrediënten die ze daar tegenkwamen. Zo verbreedden de Romeinen hun cuisine tot een waar genot voor de fijnproever. Romeinen hielden niet van grote zware maaltijden, maar van kleine hapjes: amuses. Wat denk je bijvoorbeeld van gefrituurde flamingotongetjes?

Geen zorgen, op 3 en 4 september kun je tijdens het Romeinse foodfest bij Museumpark Orientalis de wat meer gangbare Romeinse lekkernijen uitproberen. In de huisjes op de Romeinse straat worden de gerechtjes vers voor je gemaakt. Je kunt de koks alles vragen over de recepten en de eetgewoontes van de Romeinen. Zo waren ze bijvoorbeeld dól op kaas. En wist je dat de Romeinen eten to-go én het broodje hamburger hebben uitgevonden?

Kom langs op 3 of 4 september en laat je smaakpapillen verrassen.

Kun je helaas niet tijdens dat weekend? Het weekend daarna (10 en 11 september) wordt de Romeinse oven opgestookt en bakt kookatelier Eet!verleden vers brood.

Het Food Fest begint om 12:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Het Museumpark is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Bestel je tickets van te voren of aan de kassa.