Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

Met de auto naar Museumpark Orientalis

Vanuit Utrecht houdt je  de E30 aan, Ring-zuid richting Breda, Arnhem en Rotterdam via de A27.  Na 13 kilometer ga richting ‘s-Hertogenbosch A2. Volg de borden A15 richting Tiel en Nijmegen. Na 47 kilometer ga je de N235 op richting Kleve en Nijmegen. In Nijmegen houdt je de borden aan richting Millingen, Kleve, Beek en Berg en Dal richting de Maartenskliniek. Op de Oranjesingel sla je rechts af naar de Prins Bernhardstraat. Volg de aanwijzingen Groesbeek en UMC Radboud. Volg de Groesbeekseweg tot de rotonde en neem de derde afslag naar de Meerwijkselaan. Na 200 meter sla je linksaf naar de Profetenlaan. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Waarschuwing voor bussen: tot eind 2020 is de Waalbrug gesloten voor voertuigen die hoger zijn dan 3,10 m of zwaarder dan 3,5 ton. Bussen worden omgeleid via de Oversteek.

Openbaar vervoer

Vanaf Centraal Station Nijmegen neem je buslijn 5 in de richting Groesbeek, halte Sionsweg. Bij de rotonde ga je linksaf nadat je de weg bent overgestoken. De entree van het museum bevindt zich op vijf minuten loopafstand.

Je kunt ook met Breng flex naar Museumpark Orientalis toe. Dit is een handige vervoerservice op bestelling, waarbij je met een busje of auto voor de deur van het museum wordt afgezet. Via de handige OV-flex App of Via telefoonnummer 088 – 6000 965 (lokaal tarief) reserveer je een zitplaats in een voertuig. Je betaalt altijd €3,50 ,- per rit.

Kijk op www.9292.nl voor meer reisadvies.

Parkeren

Het museum heeft een groot parkeerterrein. De prijs voor een parkeermunt is € 4,00 per dag en is te koop aan de kassa van het museum. Het parkeerterrein is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.30 uur.

Waarschuwing voor bussen; tot eind 2020 is de Waalbrug gesloten voor voertuigen die hoger zijn dan 3,1 m of zwaarder dan 3,5 ton, bussen worden omgeleid via brug de Oversteek.

Honden

Honden zijn toegestaan in het park, mits ze zijn aangelijnd.

Slecht ter been?

Het museum ligt in een heuvelachtig boslandschap en de afstanden zijn lang, zeker wanneer u slecht ter been bent. Sinds kort rijdt er een Hop-on Hop-of museumbusje door het museum. De bus rijdt op zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur en tijdens speciale activiteiten en evenementen.

Er zijn ook rolstoelen te leen in het museum. We hebben ‘normale’ rolstoelen en één (nieuwe) rolstoel met extra brede banden, die zeer geschikt is voor het landschap.

Voor vragen over het reserveren van de rolstoel of de bus (op doordeweekse dagen), kun je contact opnemen met reservering@museumparkorientalis.nl. De kassamedewerker kan u informeren over de meest toegankelijke route voor rolstoelen. Rolstoelbegeleiders mogen gratis naar binnen.