Over ons

Museumpark Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. We laten je de kleurrijke wereld zien van de drie monotheïstische godsdiensten en cultuur van het Midden-Oosten. De kleurrijke wereld van het jodendom, christendom en de islam komt tot leven in een 30 hectare groot rijksmonument. Wat betekent religie en cultuur voor het leven van vandaag? Je ontdekt tijdens je rondreis in de bosrijke omgeving dat wij in onze multiculturele samenleving meer met elkaar delen dan je zou denken! In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kun je op een leerzame en leuke manier de overeenkomsten en verschillen van de culturen en religie beleven. Het hele jaar door zijn er evenementen waarbij we cultuur, authentieke activiteiten of ambachten bieden. Kijk hiervoor gauw in onze agenda. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen rondom het Midden-Oosten, geloof of cultuur. Al generaties lang is Museumpark Orientalis in de regio Arnhem Nijmegen een veelbezochte bestemming.

Wil je meer weten over de geschiedenis van ons park en over de rijksmonumenten die te zien zijn? Klik dan hier.

Museumpark Orientalis is een stichting zonder winstoogmerk. Wij zijn gevestigd aan de Profetenlaan 2 in Heilig Landstichting.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via de telefoon 024 382 3110 of stuur een mailtje naar info@museumparkorientalis.nl.

TENTOONSTELLINGEN
TICKETS