Verrijk je wereld

ontdek de pelgrim in jezelf

Museumpark Orientalis is de ontmoetingsplek die ruimte biedt om stil te staan bij de zoektocht naar de betekenis van het leven en de kunst van bezinning. Laat je inspireren door de bijzondere erfgoedmonumenten, kom tot rust in het unieke landschap, geniet van het culturele programma en de tentoonstellingen. 

Meer dan 100 jaar geleden ontmoetten kunstenaar Piet Gerrits, architect Jan Stuyt en kapelaan Arnold Suys elkaar tijdens een pelgrimsreis naar het ‘Heilig Land’. Geïnspireerd door die unieke ervaring besloten ze, eenmaal weer thuis, om hier een replica te bouwen. ‘Zo kon iedereen op pelgrimsreis,’ was hun gedachte. Ook met een kleine portemonnee of weinig tijd. Het dorp Heilig Landstichting, het Begraafpark, de Cenakelkerk, de verscheidene kloosters in de omgeving en natuurlijk het Museumpark zelf vertellen samen dit rijke verhaal. 

Over de afgelopen 100 jaar is het museumpark veranderd en gegroeid. Van devotiepark tot een park waarin drie monotheïstische religies te beleven zijn. En vervolgens nog breder: tot een plek waar ruimte is voor álle wereldbeelden en levensbeschouwingen. Hierin passen ook nieuwe (religieuze) ontwikkelingen.  

Maar hoe het museumpark ook veranderd is, het is altijd één ding gebleven. Een plek waar je op reis gaat en op zoek kunt. Waar je andere culturen ontmoet, leert over verschillende levensbeschouwingen en ook ruimte is voor twijfel, voor het even niet weten. 
 
Hier verruim je je wereld en ontdek je de pelgrim in jezelf.  

Museumpark Orientalis is een stichting zonder winstoogmerk en heeft de ANBI status.