Hiëroglyfen, farao’s, mummies…

Wanneer: zaterdag 19 augustus en zondag 20 augustus
Tijd: hele dag

Farao’s, piramides, mummies… Het oude Egypte is enorm fascinerend. Ongeveer 30 jaar v.Chr. werd Egypte onderdeel van het Romeinse Rijk en de culturen raakten daar met elkaar vervlochten. In de Romeinse straat van Museumpark Orientalis vind je dan ook een Egyptisch huis. Dit huis is van binnen helemaal beschilderd, bijvoorbeeld met afbeeldingen van Romeinse goden en godinnen.  

Op zaterdag 19 augustus en zondag 20 augustus ontdek je alles over het oude Egypte. Voor kinderen is er bijvoorbeeld een speciale speurtocht waarmee ze het Museumpark met “Egyptische ogen” bekijken en beleven. Ook kunnen ze zich Egyptisch laten schminken, hiëroglyfen ontcijferen en deelnemen aan verschillende knutselactiviteiten.

(Groot)ouders ontmoeten de Egyptenaren en leren hun gewoontes en overtuigingen kennen tijdens een speciale lezing.   

Tip: speciaal voor dit weekend wordt de Egyptische graftombe in het hoofdgebouw voor het eerst in een aantal jaar weer geopend! Durf jij naar binnen? 

(Knutsel)activiteiten

Wanneer: zaterdag 19 augustus en zondag 20 augustus
Tijd: 12:00 uur – 16:00 uur

Kinderen (en volwassenen) kunnen meedoen aan verschillende knutselactiviteiten en ambachten. Maak bijvoorbeeld je eigen scarabee of geurbuideltje of leer hiëroglyfen schrijven. Aan deze activiteiten kun je gratis meedoen na entree tot het Museumpark.

Lezing Elsbeth Rooker

Wanneer: zaterdag 19 augustus en zondag 20 augustus 
Tijd: 14:30 uur – 15:30 uur

Er zijn weinig volken in de oudheid die ze zo sterk aan het leven hechtten als de oude Egyptenaren. Dat is best vreemd voor een mensen die toch vooral bekend zijn om hun geheimzinnige graven en mysterieuze mummies. Toch willen ze met hun uitgebreide grafcultuur het leven het liefst na de dood voortzetten en ze hopen op een weliswaar ander, maar toch zeker even mooi leven hierna. Ze hopen ook het contact met de levenden niet kwijt te raken en daar verzinnen van alles op. In deze lezing is aandacht voor hoe de oude Egyptenaren het leven hierna zagen en hoe ze dachten de levenden te kunnen blijven ontmoeten.

Het is niet nodig om je voor deze lezing aan te melden. Wil je er zeker van zijn dat er plek is? Mail dan naar communicatie@museumparkorientalis.nl en vermeld daarin je naam en om hoeveel personen het gaat. De lezing is kosteloos bij te wonen na entree tot het Museumpark.