Kan ik bij het museumpark parkeren? 

Ja, bij ons park is een ruime parkeergelegenheid. Een parkeermunt kost €4,00 en is te koop bij de kassa.

Zijn er horecagelegenheden in het museumpark aanwezig? 

Ja, op het park bevinden zich twee horecagelegenheden: Le Souk d’Orient en de Romeinse Herberg.

Wat kan Museumpark Orientalis bieden voor basisscholen, voortgezet- en middelbaar onderwijs?

Het museum biedt leerzame, ontspannende en uitdagende activiteiten speciaal voor scholen met een afgestemd programma, geïnspireerd op de verschillende godsdiensten en culturen. Voor scholen is een bezoek aan het museum zeker de moeite waard; bijvoorbeeld ter vervanging van een les levensbeschouwing of wereldoriëntatie. Er zijn gevarieerde programma’s/arrangementen van 2 en/of 4 uur. Lees hierover meer in ons menu onder ‘scholen’. Of mail direct naar reservering@museumparkorientalis.nl met uw vraag en wij nemen contact met u op.

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van workshops?

Het museumpark biedt de mogelijkheid om een mozaïekworkshop te volgen. Deze workshop worden gegeven voor groepen. Mozaïeken is een ambacht hierin kun je verschillende technieken leren.

Is reservering voor groepen mogelijk?

Ja, dit is mogelijk. Groepen vanaf 20 personen krijgen korting op de entreeprijs. Er zijn diverse mogelijkheden voor groepen in verenigingsverband, met het bedrijf of in de kring van familie, vrienden of geloofsgemeenschap een dagje uit te plannen. Dit kan uitgebreid worden met rondleiding en/of lunch of diner. Vul het contactformulier in of  neem contact op met de afdeling reserveringen: reservering@museumparkorientalis.nl.

Zijn er op het gebied van eten/drinken mogelijkheden arrangementen inclusief entree te reserveren?

Binnen ons park is de Romeinse Herberg een unieke horecagelegenheid voor een lunch of diner. Dit is vooraf te reserveren voor groepen. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Stuur een email met uw verzoek aan: reservering@museumparkorientalis.nl. Prijzen van de arrangementen zijn exclusief entree. Ook kunt u terecht bij Le Souk d’Orient, ons nieuwe restaurant op het park.

Ik zou graag bij het museumpark willen werken, wat te doen?

Op dit moment zijn wij opzoek naar kassamedewerkers, rondleiders, figuranten en toezichthouders voor de evenementen van het seizoen. Bekijk hier alle vrijwilligersfuncties. Informatie kunt u krijgen bij Linda Scholte-Lubberink, zij is te bereiken via emailadres: l.scholtelubberink@museumparkorientalis.nl.

Welke mogelijkheden biedt het park op het gebied van verhuur voor een evenement of een organisatie?

  • Er zijn mogelijkheden voor living historie, park- en locatie verhuur
  • Als foto- en trouw locatie van uw onvergetelijke dag
  • Decor voor opnames van (commerciële) producties van film- of fotoshoot. Voor deze aanvragen kunt u contact opnemen met de afdeling PR Marketing & communicatie, via communicatie@museumparkorientalis.nl.

Zijn er mogelijkheden in het Museumpark voor het geven van een kinderfeestje?

Het museumpark biedt mogelijkheid voor het geven van een kinderfeestje: een Romeins- of een Woestijnfeest. Kinderfeestjes kunnen zowel op woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur plaatsvinden. Het programma duurt ca 2 uur. Reserveer op tijd, minimaal 10 dagen van tevoren, dan zorgen wij voor een geslaagd feestje. Bekijk hier de mogelijkheden.

Wilt u vriend worden van het museum?

De vereniging van Vrienden van Museumpark Orientalis steunt het museum door de doelstellingen van het museum te verbreden, door het organiseren van diverse bijeenkomsten en lezingen en door de financiële steun van specifieke projecten voor het museum. Er zijn drie soorten lidmaatschappen waarmee u vriend kunt worden. Meer informatie treft u aan in het menu over het museum.

Wilt u het museumpark sponseren of een donatie doen?

Als bedrijf of organisatie een evenement of projecten sponseren of een donatie doen ten behoeve van Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Erna van de Ven. Contactgegevens: telefoon 024 3823110 of info@museumorientalis.nl. Ook kunt u meer lezen over doneren op deze pagina.

Ik wil meer weten over de geschiedenis van het park. Waar vind ik informatie? 

De geschiedenis van Museumpark Orientalis gaat terug naar het begin van de vorige eeuw. In 1911 richtten de priester Arnold Suys, de architect Jan Stuyt en de kunstenaar Piet Gerrits de Heilig Land Stichting op. Zij waren in 1905 op gezamenlijke bedevaart gegaan naar het Heilig Land. Ze waren daar zo van onder de indruk, dat ze mensen in Nederland dezelfde ervaring wilden bieden, zonder dat men daarvoor naar het Midden-Oosten hoefde te reizen. Piet Gerrits verbleef van 1906 tot 1911 in wat nu Jordanië is om daarvoor gegevens te verzamelen. Je vindt hier meer informatie.

Verkoop de Museumkaart

Bij de kassa is de Museumkaart te koop. Met deze aanschaf wordt gelijk de ticketprijs verrekend. U dient de museumkaart wel online via museumkaart.nl te registeren.