Kan ik bij het museumpark parkeren? 

Ja, bij ons park is een ruime parkeergelegenheid. Een parkeermunt kost € 5,00 en is te koop bij de kassa.

Zijn er horecagelegenheden in het museumpark aanwezig? 

Ja, op het park bevinden zich twee horecagelegenheden: de Romeinse Herberg en café de Dromedaris.

Is het museum rolstoelvriendelijk?

Het museum ligt in een heuvelachtig boslandschap en de afstanden zijn lang, zeker wanneer je slecht ter been bent. Sinds kort rijdt er een hop-on/hop-off museum-busje door het museumpark; het museumbusje is dagelijks beschikbaar op afroep. Bezoekers kunnen bij de kassa aangeven als zij hier gebruik van willen maken. Verder zijn er rolstoelen te leen in het museum. Er is één nieuwe rolstoel die zeer geschikt is voor het landschap. Er is een mogelijkheid tot reserveren via reservering@museumparkorientalis.nl. De kassamedewerker kan je informeren over de meest toegankelijke route voor rolstoelen. Rolstoelbegeleiders mogen gratis naar binnen.

Mogen honden mee naar binnen?

Honden zijn toegestaan in het park, mits deze zijn aangelijnd.

Is de VIP-KAART van de BankGiro Loterij geldig?

De VIP-KAART van de BankGiro Loterij is niet geldig in het museumpark.

Wat kan Museumpark Orientalis bieden voor basisscholen, voortgezet- en middelbaar onderwijs?

Het museum biedt leerzame, ontspannende en uitdagende activiteiten speciaal voor scholen met een afgestemd programma, geïnspireerd op de verschillende godsdiensten en culturen. Voor scholen is een bezoek aan het museum zeker de moeite waard; bijvoorbeeld ter vervanging van een les levensbeschouwing of wereldoriëntatie. Er zijn gevarieerde programma’s/arrangementen van 2 en/of 4 uur. Lees hierover meer in ons menu onder scholen. Of mail direct naar reservering@museumparkorientalis.nl met je vraag. Dan nemen wij contact met je op.

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van workshops?

Er worden drie verschillende workshops aangeboden voor groepen:

Is reservering voor groepen mogelijk?

Ja, dit is mogelijk. Groepen vanaf 20 personen krijgen korting op de entreeprijs. Er zijn diverse mogelijkheden voor groepen in verenigingsverband, met het bedrijf of in de kring van familie, vrienden of geloofsgemeenschap een dagje uit te plannen. Dit kan uitgebreid worden met rondleiding en/of lunch of diner. Neem contact op met de afdeling reserveringen: reservering@museumparkorientalis.nl.

Zijn er op het gebied van eten/drinken mogelijkheden arrangementen te reserveren?

Binnen ons park zijn twee horecagelegenheden waar u terecht kunt voor lunch of diner of voor een drankje met een taartje. Dit is vooraf te reserveren voor groepen. Je kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Voor vragen: reservering@museumparkorientalis.nl. Prijzen van de arrangementen zijn exclusief entree.

Ik zou graag bij het museumpark willen werken, wat te doen?

We zijn vaak op zoek naar (vrijwillige) medewerkers. Bekijk hier de huidige vacatures. Informatie kun je krijgen bij Linda Scholte-Lubberink, zij is te bereiken via e-mailadres: l.scholtelubberink@museumparkorientalis.nl.

Welke mogelijkheden biedt het park op het gebied van verhuur voor een evenement of een organisatie?

  • Er zijn mogelijkheden voor living historie, park- en locatie verhuur.
  • Als foto- en trouw locatie van uw onvergetelijke dag.
  • Decor voor opnames van (commerciële) producties van film- of fotoshoot. Voor deze aanvragen kun je contact opnemen met de afdeling PR Marketing & communicatie, via communicatie@museumparkorientalis.nl.

Wil je vriend worden van het museum?

De vereniging van Vrienden van Museumpark Orientalis steunt het museum door de doelstellingen van het museum te verbreden, door het organiseren van diverse bijeenkomsten en lezingen en door de financiële steun van specifieke projecten voor het museum. Er zijn drie soorten lidmaatschappen waarmee je vriend kunt worden. Meer informatie tref je hier.

Wil je het museumpark sponsoren of een donatie doen?

Als bedrijf of organisatie een evenement of projecten sponsoren of een donatie doen ten behoeve van Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis, dan kun je contact opnemen met de heer Hans Jansen. Contactgegevens: telefoon 024 382 3110 of info@museumparkorientalis.nl.

Ik wil meer weten over de geschiedenis van het park. Waar vind ik informatie? 

De geschiedenis van Museumpark Orientalis gaat terug naar het begin van de vorige eeuw. In 1911 richtten de priester Arnold Suys, de architect Jan Stuyt en de kunstenaar Piet Gerrits de Heilig Land Stichting op. Zij waren in 1905 op gezamenlijke bedevaart gegaan naar het Heilig Land. Ze waren daar zo van onder de indruk, dat ze mensen in Nederland dezelfde ervaring wilden bieden, zonder dat men daarvoor naar het Midden-Oosten hoefde te reizen. Piet Gerrits verbleef van 1906 tot 1911 in wat nu Jordanië is om daarvoor gegevens te verzamelen. Je vindt hier meer informatie.

Is de Museumkaart te koop?

Bij de kassa is de Museumkaart te koop. Met deze aanschaf wordt gelijk de ticketprijs verrekend. Je dient de Museumkaart wel online via museumkaart.nl te registeren.

TENTOONSTELLINGEN
AGENDA
TICKETS