Arabisch arrangement

Het Arabische dorp in het museum is geïnspireerd op de stad Mirbat aan de zuidkust van Oman. Mirbat was een belangrijke schakel in de oude wierookroutes. Vanuit de stad vertrokken karavanen door de woestijn, met het kostbare handelsproduct naar het noorden: naar Mesopotamië, Palestina en het Romeinse Rijk. Mirbat vervulde ook een belangrijke rol in de internationale handel overzee. Vanuit Mirbat werd gehandeld met Oost-Afrika, India en China. Het Arabisch dorp is een exemplarisch islamitisch dorp geworden, waarin naast aspecten van de Omanitisch-islamitische cultuur ook aspecten uit andere islamitische regio’s wordt getoond.

Maak kennis met het leven in een Arabisch dorp en ervaar het dagelijks leven van de bewoners.

Dit arrangement bestaat uit een minirondleiding door het Arabisch dorp en drie activiteiten:

  • Henna schilderen en parfum ruiken
  • Arabisch schrijven
  • Thee drinken

Arabisch arrangement

  • Geschikt voor kinderen uit groep 4 tot 14 jaar.
  • Minimaal 50 en maximaal 75 kinderen per arrangement.
  • Duur van een arrangement is ca. 2 uur.
  • Prijs per arrangement is € 8,00 per kind (inclusief entree).

Komen jullie met school Museumpark Orientalis ontdekken? Vul dan het aanmeldingsformulier in of neem contact op met onze reserveringsafdeling via reservering@museumparkorientalis.nl of 024 382 3110.

Adres*:

Postcode*:

Plaats*:

Telefoonnummer*:

Telefoonnummer contactpersoon op bezoekdag*:

Factuuradres*:

Postcode*:

Plaats*:

Bezoekdatum*:

Aankomsttijd:

Aantal volwassenen vanaf 16 jaar*:

Aantal kinderen 4 t/m 16 jaar*:

Soort groep:

Ik ontvang voortaan graag de e-nieuwsbrief
JaNee

Waar kent u ons van*?

Aanvullende vragen? Neem dan contact op met de afdeling reserveringen via 024 - 3823110

Henna schilderen

Henna is een roodoranje natuurlijke kleurstof. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor lichaamsverzorging, maar ook als versiering. Behalve dat het mooi staat hebben de tekeningen ook een symbolische betekenis. Een bruid wordt meestal beschilderd met bloemmotieven, dat betekent dat men haar vruchtbaarheid toewenst. Het kan ook zijn dat de tekening boze krachten moet afweren, zoals het boze oog.

Arabisch schrijven

Oorspronkelijk is het Arabisch een taal van woestijnbewoners. Door de verspreiding van de Islam is het Arabisch uitgegroeid tot een wereldtaal. Om het heilige boek van de islam, de Koran, te begrijpen moesten de gelovigen Arabisch leren. Het meest opvallende aan de Arabische tekst is dat hij geheel uit medeklinkers bestaat. Het Arabisch wordt van rechts naar links geschreven.

Thee drinken

Het is onmogelijk om een Arabisch huis te bezoeken zonder koffie of thee aangeboden te krijgen. De koffie-ceremonie is naast een manier om vriendschap te tonen ook een verplichting voor de gastheer om een bezoeker welkom te heten in zijn tent of huis. Omdat het koffie zetten veel tijd in beslag neemt krijgen de gasten eerst de thee aangeboden die altijd klaar staat om de dorst te lessen.