FEEST VAN LICHT

In verband met de aangescherpte maatregelen is ons museum in ieder geval t/m 2 april gesloten. 

Het gigantische buitenmuseum van Museumpark Orientalis is deze winter dé locatie voor een veilig dagje uit tijdens de donkere dagen.
Van 12 december t/m 10 januari wordt Orientalis omgetoverd tot een betoverend uitje voor jong en oud tijdens het jaarlijkse Feest van Licht.

Zoals de naam al doet vermoeden, staat het jaarlijkse Feest van Licht in Museumpark Orientalis in het teken van licht. Symbolisch omdat we tijdens de donkere kerstdagen het licht vieren, maar dit jaar heeft het ook een letterlijke betekenis..

Dagelijks geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Feest van Licht 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Kickstart cultuurfonds en ondersteund door het Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen.

BEREID JE BEZOEK VOOR

In verband met de aangescherpe maatregelen is ons museum (en dus ook Feest van Licht) in ieder geval t/m 2 april gesloten. 

Uiteraard hebben wij de nodige maatregelen genomen om jullie een volledig Corona-proof dagje uit te kunnen bieden. Op onderstaande link vind je alles wat je moet weten over je museumbezoek ten tijde van corona.

> BEREID JE BEZOEK VOOR

Dagprogramma: kerststallen & kinderprogramma

In verband met de aangescherpte maatregelen is ons museum (en dus ook Feest van Licht) in ieder geval t/m 2 april gesloten. 

Elke dag gaan om 12.00 uur de deuren open. In het binnenmuseum kun je je verwonderen over vele unieke kerststallen. Uit de collectie Elizabeth Houtzager – de grootste private collectie ter wereld en in bezit van Orientalis – is dit jaar een unieke samenstelling  gekozen, met kerststallen van wereldwijde afkomst. Van Italië tot Thailand en van Afrika tot in Scandinavië. Ook is voor het derde jaar op rij de Grootste Kerststal van Europa opgebouwd, maar dit jaar in een opstelling zoals je deze nog niet eerder hebt gezien. De meest bijzondere scenes uit het kerstverhaal zijn in vitrines tentoongesteld, om maximale doorloop te bevorderen en zodat je details van dichtbij en vanuit een andere invalshoek kunt bewonderen. Dus ook als je de grootste kerststal al eens bezocht hebt is er iets nieuws te ontdekken!

Van 12.00 tot 16.00 is er elke dag speciaal programma voor kinderen met oude ambachten, samen versieringen maken, een wens doen in de wensboom of voorstellingen van Professor Bombasticus en de Vierde Koning.*

*De voorstellingen Professor Bombasticus en de Vierde Koning vinden plaats op 12, 13, 21, 23, 24, 28, 30 en 31 december en op 9 en 10 januari om 13.00, 14.00 en 15.00 uur in de Karavanserai.

Avondprogramma: beleefprogramma met licht

In verband met de aangescherpe maatregelen is ons museum (en dus ook Feest van Licht) in ieder geval t/m 2 april gesloten. 

Bij het Feest van Licht denk je natuurlijk aan licht. Dit komt het beste tot uiting als het donker is, en daarom zijn we elke avond tot 20.00 uur geopend. Bij aankomst word je verrast door de bijzondere verlichting van het binnenmuseum en langs de verlichte buitenroute door het museumpark lijkt het alsof je in een sprookje bent beland. Het Feest van Licht is een beleefprogramma van licht met artistieke, verrassende en gevarieerde lichtobjecten, van gigantische kaarsen midden in de woestijn tot drijvende lichtornamenten op het meer. Het geheel in een verstillende en (bijna) sprookjesachtige sfeer waarbij de bezoekende wandelaar wordt uitgenodigd om zich te bezinnen op de eigen interpretaties, gevoelens en gewaarwordingen van licht in de bijzondere wereld van Orientalis. Het wordt een waar spektakel!

Een hapje en drankje

In verband met de aangescherpe maatregelen is ons museum in ieder geval t/m 2 april gesloten. 

Wat is er nou lekkerder tijdens de koude dagen van Feest van Licht dan een warme kop chocomel of thee? Of wat dacht je van een verse oliebol, Spaanse churros, een broodje hamburger of een kop snert? Deze kun je bij het horecapunt afhalen en verderop in het park nuttigen!