Via Romana Festival 2018

///Via Romana Festival 2018
Via Romana Festival 20182018-08-15T08:58:21+00:00

Zaterdag 18 & zondag 19 augustus 2018

Beleef het Romeinse Rijk

Dit weekend wordt de Romeinse Straat bevolkt door ruim 75 tot 100 re-enactors uit Spanje, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. Zij laten het dagelijks leven in de nadagen van het Romeinse Rijk zien. De soldaten hebben naast het soldaat zijn, ook hun eigen beroep zoals een kok, timmerman, smid etc. Zij trainen met hun wapens en marcheren. Op beide dagen vindt om 15.00 uur een spectaculaire interactieve Romeinenshow plaats.

Wijziging: de shows beginnen rond 16.00 uur

Je komt toch ook?

Op 18 augustus om 13.00 uur vindt een echte Romeinse huwelijksinzegening plaats in Orientalis; Je gaat als genodigde eerst in de tuin van het binnenmuseum een corsage maken. Daarna wandel je op je gemak via de dorpjes naar het Plein van Pilatus. Als toeschouwer ga je een prachtige ceremonie bijwonen en uiteraard mag je het bruidspaar na afloop feliciteren.  

Kom uiltjes aaien

Er zijn roofvogels te zien aan het begin van het museumpark! Hele mooie roofvogels, van dwerguiltjes tot de Siberische oehoe.

Vakmanschap te zien

  • De ambachtslieden laten hun vakmanschap zien door oude ambachten te demonstreren. Er worden manden, gebreide slofjes, geweven banden, springtouwen en nog veel meer verkocht.
  • Er worden worsten gerookt volgens een eeuwenoud recept van kruiden en specerijen. Aan de hand van de kruiden en specerijen liet men destijds zien hoe rijk men was.

Elke vrijdag en zaterdag

Bomba wordt Romein

Straatacteur Julius Bomba komt langs in Orientalis! Bomba is een Bataaf die in het Romeinse leger heeft gezeten en Romeins burgerrecht heeft gekregen. Hij vindt alles wat Romeins is geweldig en vertelt graag hun verhalen.