FEEST VAN LICHT

We gaan weer open! Vier de winter met het jaarlijkse Feest van Licht in Museumpark Orientalis.

Zoals de naam al doet vermoeden, staat het jaarlijkse Feest van Licht in Museumpark Orientalis in het teken van licht. Symbolisch omdat we tijdens de donkere kerstdagen het licht vieren, maar dit jaar heeft het ook een letterlijke betekenis. Van 12 december t/m 10 januari wordt Orientalis omgetoverd tot een betoverend winteruitje voor jong en oud met een dag -en avondprogramma.

Dagelijks geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Feest van Licht 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Kickstart cultuurfonds en ondersteund door het Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen.

BEREID JE BEZOEK VOOR

Uiteraard hebben wij de nodige maatregelen genomen om jullie een volledig Corona-proof dagje uit te kunnen bieden. Op onderstaande link vind je alles wat je moet weten over je museumbezoek ten tijde van corona.

> BEREID JE BEZOEK VOOR
> KOOP HIER JE TICKET

Dagprogramma

Elke dag gaan om 12.00 uur de deuren open. In het binnenmuseum kun je je verwonderen over vele unieke kerststallen, afkomstig van Italië tot Thailand en van Afrika tot in Scandinavië. Maar dat zijn niet de enige kerststallen die je hier tegenkomt.

De grootste kerststal van Europa is opgebouwd zoals je deze nog nooit eerder hebt gezien. De meest bijzondere scenes uit het kerstverhaal zijn in vitrines tentoongesteld, zodat je ze van dichtbij en vanuit een andere invalshoek kunt bewonderen. Dus ook als je de grootste kerststal al eens bezocht hebt, is er gegarandeerd weer iets nieuws te ontdekken!

Ook zijn er overdag regelmatig activiteiten voor kinderen, zoals voorstellingen van Professor Bombasticus. Op onze social media kanalen houden we je op de hoogte van het programma.

Avondprogramma met lichtroute

Bij het Feest van Licht denk je natuurlijk aan licht. Dit komt het beste tot uiting als het donker is, en daarom zijn we elke avond tot 20.00 uur geopend. Bij aankomst word je verrast door de bijzondere verlichting van het binnenmuseum en langs de verlichte buitenroute door het museumpark lijkt het alsof je in een sprookje bent beland. In het bosrijke gebied kom je kunstige lichtobjecten tegen, van gigantische kaarsen midden in de woestijn tot drijvende lichtornamenten op het meer, een waar spektakel!