Oosters arrangement

Tijdens het Oosters arrangement ga je op pad door ons park en maak je kennis met het leven in een Arabisch dorp. Je krijgt ook een indruk hoe het is om als woestijnbewoner te leven! Een unieke manier voor de kinderen om in aanraking te komen met andere culturen. Omdat ze het zelf uitproberen en ervaren!

Dit arrangement is geschikt voor kinderen van de basisschool en bestaat uit een minirondleiding door het park en volgende activiteiten:

• Raffiavlechten
  • Arabische spelletjes
  • Arabisch schrijven
  • Geurzakjes maken

Het Arabische dorp in ons museum is geïnspireerd op de stad Mirbat aan de zuidkust van Oman. Mirbat was een belangrijke schakel in de oude wierookroutes. Vanuit de stad vertrokken karavanen met het kostbare handelsproduct door de woestijn naar het noorden: naar Mesopotamië, Palestina en het Romeinse Rijk. Mirbat vervulde ook een belangrijke rol in de internationale handel overzee. Vanuit Mirbat werd gehandeld met Oost-Afrika, India en China. Het Arabisch dorp is een exemplarisch islamitisch dorp geworden, waarin naast aspecten van de Omanitisch-islamitische cultuur ook aspecten uit andere islamitische regio’s wordt getoond.

Woestijnbewoners worden ook wel bedoeïenen genoemd. Dit woord komt van het Arabische woord ‘badawi’. De meeste bedoeïenen zijn veehouders en hebben geen vaste woonplaats. Ze wonen telkens op een andere plaats, daar waar eten is voor de kudde. Bedoeïenen leven in tentenkampen met hun familiegroepen, alle leden hebben dezelfde over-over-grootvaders. In het tentenkamp heeft elke familie haar eigen tent. De grootste tent is van de sjeik, het hoofd van de familiegroep. Hij wordt door de familie gekozen omdat hij oud, wijs of dapper is. Een tent heet ‘beth shar’ en betekent ‘huis van haar’. Ze noemen hem zo, omdat hij is gemaakt van grote lappen stof die van geitenhaar worden geweven.

• Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar
  • Duur van het arrangement is ca. 2 uur
  • Prijs voor een groep van 25 – 50 kinderen is € 9,00 per kind (inclusief entree)
  • Prijs voor een groep van 50 – 75 kinderen is € 8,00 per kind (inclusief entree)

Komen jullie met school Museumpark Orientalis ontdekken? Neem dan contact op met onze reserveringsafdeling via reservering@museumparkorientalis.nl of 024 382 3110. Vraag gerust naar de mogelijkheden, wij denken graag met u mee!

TENTOONSTELLINGEN
TICKETS