Omaanse thee

In Oman wordt de thee op een hele andere manier gedronken dan in de rest van de Arabische wereld. De manier van thee zetten is typisch voor het Indische subcontinent. Gegarandeerd veel zoetigheid en kruiden!

Ingrediënten:

thee (het liefst zwarte Turkse thee)
suiker (naar smaak)
kaneel (gemalen)
gember (gemalen of in plakjes)
kruidnagels (gemalen of gehele kruidnagels)
kardemom (gemalen of geplet)
nootmuskaat (gemalen)

Bereiden:

  1. Zet een pan of ketel gevuld met water en suiker op het vuur en wacht tot het water kookt.
  2. Kookt het water, doe dan de thee en de specerijen in de ketel.
  3. Laat de thee een half uur zachtjes doorkoken.
  4. Inschenken door een zeefje.

Door het eeuwenlange contact dat Oman altijd gehad heeft met het Oosten wijkt de eetcultuur van Oman af van die van de andere Arabische landen. Dit verschil begint al bij de Omaanse thee.

Omani’s drinken hun thee met veel suiker en kruiden zoals kardemom en kruidnagels. In de winter wordt er bovendien gember toegevoegd. Vaak wordt er ook melk meegekookt.