Romeins arrangement

In de Romeinse straat van het museum is te zien hoe men in de Romeinse tijd in het oude oosten leefde. De Romeinen namen in de 1e eeuw v.Chr. het Midden-Oosten in bezit en de  steden zijn een mix van tradities en culturen.

Er woonden mensen uit alle windstreken: van Arabische handelaren, schrijvers, artsen en priesters tot Griekse beeldhouwers en Romeinse soldaten.

Maak kennis met deze multiculturele wereld door de Romeinse straat en ervaar het dagelijks leven van de bewoners.

Dit arrangement bestaat uit een minirondleiding door de Romeinse straat en drie activiteiten.

  • Weven en vilten
  • Romeinse spelletjes

 

  • Geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar. 
  • Met kleinere groepen kunt u drie activiteiten doen.
  • Minimaal 50 en maximaal 75 kinderen per arrangement. 
  • Duur van een arrangement is ca. 2 uur.
  • Prijs per arrangement is € 7,50 per kind (inclusief entree 5,00 p.p.)

Vilten en weven in de Romeinse straat

Vilten is de oudste textieltechniek. Vilt is een niet-geweven stof, die ontstaat door het samenpersen van wol, met behulp van wrijving. Omdat vilt waterdicht gemaakt kan worden werd het gebruikt als bescherming tegen regen en sneeuw. De vilten muts was voor de Romeinse burgers een vrijheidsymbool, als een slaaf zijn vrijheid terug kreeg, werd zijn hoofd kaalgeschoren en kreeg hij een puntige vilten muts op.

Weven werd door de Romeinen beschouwd als geschikte bezigheden voor vrouwen, zelfs voor die van adellijke families. Meisjes leerden het al op jonge leeftijd van hun moeders.

“Hard werken, weinig slapen, ruwe handen van het bewerken van de wol”, dat waren de kenmerken van een goede vrouw. Op hun graf werden deugdzame Romeinse echtgenotes vaak geprezen met de inscriptie Lanam Fecit, zij maakte de wol.

 

Speel Romeinse spelletjes in de Romeinse straat

Het spelen van spelletjes is van alle tijden. Bordspelen werden in de Romeinse tijd vooral door volwassenen gespeeld. Het waren vaak strategiespelen. Romeinen zagen deze als een oefening tot logisch denken.

Beleef het museum

 

Welkom in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting! De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kunt u op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

 

 

 

 

@MpOrientalis
LIVE een leeuwendans meemaken? Kom vanmiddag of morgen 18 oktober naar @MpOrientalis! Meer over #herfstvakantiehttps://t.co/APSwwlZoht
NU in Orientalis: Nijmeegse Basisschool volop aan de gang. 🏛Ochtendprogramma groep 1 t/m 8 #cultuureducatie https://t.co/tncyP0ZPTW
https://t.co/2ZemWOzpKm Yoga, Tai Chi, leeuwendans, theeceremonie in de #herfstvakantie #TempelFestival #eropuithttps://t.co/cbobu8p377

 

Internationale Expositie uit Taiwan

Neem een kijkje in de Expositie Tempelfestival

(met dank aan Omroep Berg en Dal)

 

Lees hier onze HERFSTVAKANTIE nieuwtjes

 

VERWACHT

Kerstprogramma Feest van Licht
 

  Nederlands