Bedoeïenen arrangement

De naam ‘Bedoeïenen’ komt van het Arabische woord ‘badawi’. Het betekent ‘bewoner van de woestijn’. Bedoeïenen trekken met hun tenten door de woestijn op zoek naar water en voedsel voor hun vee.

Duizenden jaren geleden leefden de Bedoeïenen Abraham, Isaak en Jacob. Het jodendom, het christendom en de islam ontstonden uit hun geloof, ze worden daarom ook wel de ‘aartsvaders’ genoemd.

Er leven nog altijd mensen in het woestijngebied waar zij woonden. Natuurlijk is het leven nu veel moderner.

Rond het jaar 1900 was dat nog niet zo. Toen leek het leven nog heel veel op dat van Abraham, Isaak en Jacob lang geleden.

Maak kennis met het leven van de Bedoeïenen in de woestijn en de Karavanserai en ervaar het dagelijkse leven van de woestijnbewoners.

Dit arrangement bestaat uit een minirondleiding en drie activiteiten:

  • Hout sprokkelen en vuur maken.
  • Brood proeven en thee drinken
  • Henna schilderen

  • Geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar. 
  • Minimaal 50 en maximaal 75 kinderen per arrangement. 
  • Duur van een arrangement is ca. 2 uur.
  • Prijs per arrangement is € 7,50 per kind (inclusief entree 5,00 p.p.).

Hout sprokkelen bij de Bedoeïenen

Vuur is belangrijk in de woestijn. Het leven speelt zich af rondom het vuur. Op de stookplaats wordt gekookt en gebakken, het centrale vuur zorgt voor warmte tijdens koude woestijnnachten, dient als verzamelplaats en houdt wilde dieren op een afstand.

Proef van het versgebakken brood en thee

Brood is het belangrijkste voedsel van de Bedoeïenen. Een oud Bedoeïenengebruik schrijft voor dat er altijd vers brood gebakken moet worden voor een gast. Het niet aannemen van brood geldt als een belediging. Het aannemen ervan als een verbinding.

Het is onmogelijk om een bedoeïenentent of een Arabisch huis te bezoeken zonder koffie of thee aangeboden te krijgen. De koffie-ceremonie is naast een manier om vriendschap te tonen ook een verplichting voor de gastheer om een bezoeker welkom te heten in zijn tent of huis. Omdat het koffie zetten veel tijd in beslag neemt krijgen de gasten eerst de thee aangeboden die altijd klaar staat om de dorst te lessen.

Henna schilderen

Laat je hand beschilderen met henna bij de Bedoeïenen of in het Arabisch dorp

Henna is een roodoranje natuurlijke kleurstof. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor lichaamsverzorging, maar ook als versiering. Behalve dat het mooi staat hebben de tekeningen ook een symbolische betekenis. Een bruid wordt meestal beschilderd met bloemmotieven, dat betekent dat men haar vruchtbaarheid toewenst. Het kan ook zijn dat de tekening boze krachten moet afweren, zoals het boze oog.

Beleef het museum

 

Welkom in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting! De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kunt u op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

 

 

 

 

@MpOrientalis
Feest van Licht is geopend! Levende #kinderkerststal trok véél publiek. We zijn elke dag geopend! #kerstvakantiehttps://t.co/FBkuBCC2eU
#Uitjes aanbevolen door @OmroepGLD https://t.co/mzX8WZBo40 👫👭👬👭👫 #Opening vanmiddag. Kinderen verkleed als herder… https://t.co/p1c1NGhJpH
RT @FrankTimp: Vier het Feest van Licht Vier samen kerst in een decor van 2000 jaar geleden! Volg de verlichte route die je voert langs dor…
Zaterdag 16 december om 14.00 uur officiële #Opening met #ThomasVerbogt en het #NonKozakkenkoor. 👬👫👭Kinderen zijn… https://t.co/Nzts9EE9wv
#Opening #FvL2017 16 december vanaf 14.00 uur! #Welkom https://t.co/TjzPvC9YlA

 

Online tickets via www.feestvanlicht.nl

  Nederlands