Natuurwandeling Wouter Helmer

Wanneer: zaterdag 21 oktober
Tijd: 14:00 uur – 17:00 uur 
Kosten: gratis na entree Museumpark 

Museumpark Orientalis kent een unieke cultuurhistorie van 2000 jaar, die tot stand is gekomen in wisselwerking met een rijk natuurlijk landschap.

Op 21 oktober neemt Wouter Helmer je mee over het Museumpark. Tijdens deze wandeling staat vooral die natuurlijke context centraal: wat hebben de ijstijden, het Romeinse graafwerk, de Middeleeuwse ontginningen en het devotiepark ons aan biologische rijkdom gebracht?

Nu, in het najaar, zal de nadruk liggen op de mossen, paddenstoelen en het fraaie bomenbestand. Maar wie weet, pikken jullie wat mee van de vogeltrek, zien jullie sporen van zoogdieren en vangen jullie nog een glimp op van het laatste waterleven rond het bosmeer.

De wandeling vertrekt om 14.00 uur, onder leiding van Wouter Helmer, vanaf het hoofdgebouw van het Museumpark.

Na afloop – rond een uur of vijf – is er tijd voor een afsluitend drankje.

Over Wouter Helmer

Wouter Helmer is ecoloog en een van de vier oprichters van Rewilding Europe. Daarnaast is hij medeoprichter van ARK Rewilding Nederland, bureau Stroming en FREE Nature.

Gedurende 35 jaar ontwikkelde hij met zijn collega’s honderden nieuwe natuurgebieden. Vaak als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken als hoogwaterbeheer, drinkwatervoorziening en duurzame delfstoffenwinning. Eerst in Nederland – bekende voorbeelden zijn de Gelderse Poort en de Grensmaas – en daarna ook in andere delen van Europa.

Hij zette de campagnes Climate adaptation in natural buffer zones en Missing Lynx op om aandacht te vragen voor missende schakels in de natuur en het natuurbeleid.

Op de foto: het Romeins aquaduct (UNESCO Werelderfgoed.) Foto gemaakt door: Flip Franssen.