Cultuur en muziek

12 augustus 2018 

Na de successen van de afgelopen jaren kan de sportieve muziekliefhebber ook dit jaar de stoute schoenen aantrekken voor de populaire Muzikale Wandeling in Berg en Dal. De nieuwe route loopt wederom over de glooiende heuvels en door de rustgevende bossen die deze prachtige omgeving te bieden heeft.

Dit jaar zijn er twee groepen die de route volgen, dus u kunt kiezen uit verschillende aanvangstijden. De route begint bij Museumpark Orientalis. Hier kunt u niet alleen inspirerende culturen ontdekken, maar ook de muziek van Suol Koperkwintet op het Plein van Pontius Pilatus.

Romeins Buffet

Vervolgens leidt de weg naar het Afrika Museum, waar u kennis kunt maken met de wereld van de Afrikaanse architectuur, kunst en cultuur. Hier kunt u even bijkomen van de tocht onder het genot van Duo de Bontebal.

Na een adembenemende route langs de Duivelsberg zult u vervolgens aankomen bij het historische Huis Wylerberg, waar het Helikon Kwartet een bijzonder programma laat horen.

Na het laatste concert kunt u zelfstandig terugreizen naar Museumpark Orientalis, om de muzikale pelgrimstocht desgewenst toepasselijk af te sluiten met een overheerlijk Romeins buffet.

Meer informatie

Voorafgaand aan de wandelingen (om 12:30 en 13:30 uur) verzorgt Lidwine Janssens van de Wylerbergkring de interessante lezing ‘Huis Wylerberg: een tastbare kristal’ in de Romeinse Herberg in Orientalis (toegang bij de prijs inbegrepen). Meer informatie: www.wylerbergkring.eu

Romeins Buffet
Schuif na de Muzikale Wandeling met de opgelopen trek aan voor een Romeins Buffet en drankje à € 22,50 in de Romeinse Herberg van Museumpark Orientalis. Gelieve van tevoren te reserveren via www.romeinseherberg.nl/augustus met het wachtwoord ‘Romeins@aug18’.

Let op: zorg dat u ruim op tijd komt, want het is nog een eindje lopen door Orientalis naar het eerste concert op het plein van Pontius Pilates. Daarnaast krijgt u van tevoren nog een polsbandje dat toegang geeft tot de musea en de concerten. Zorg dat u die niet verliest.

Let op: u kunt uw auto parkeren bij Museumpark Orientalis voor € 3,50. Huis Wylerberg is het eindpunt. U kunt bij bushalte Beek Ravenberg (1,3 km vanaf Huis Wylerberg) bus 80 nemen naar Nijmegen Centraal Station. Een andere optie is carpoolen in de ochtend, eerst een auto in Beek parkeren en dan samen naar Museumpark Orientalis rijden.