In Museumpark Orientalis kun je twee soorten Mozaïekworkshops doen. In de prachtige omgeving van het park ben jij een ochtend of middag heerlijk creatief bezig! Samen met vrienden, collega’s of familie: kom gezellig langs!

Reserveer een workshop via: reservering@museumparkorientalis.nl.

Groepsworkshop 1 – Miniworkshop klein Romeins mozaïek

In deze workshop maakt iedere deelnemer een klein Romeins mozaïek van ongeveer 10 x 10 cm. Het mozaïek maak je met gekleurde steentjes van +/- 1 x 1 cm. en worden gelijmd op een marmeren ondergrond. De afbeelding die je maakt is een deel van een Romeinse rand, knoop of afbeelding.

Je leert een aantal kenmerken van deze mozaïeken, en legt de steentjes volgens bepaalde richtlijnen. Het werkstukje ziet er na afloop uit alsof het is opgegraven en honderden jaren oud is.

Cursusduur: 1,5 uur
Prijs p.p.: € 17,50 exclusief entree
Datum en tijd: in overleg, minimaal 8 en maximaal 20 personen

Groepsworkshop 2 – Mozaïek Emblema

Wat is een Emblema? Een emblema is een klein mozaïekwerk dat vervoerd kan worden. In de Romeinse tijd werden deze gebruikt om de vloeren van de legertent van belangrijke aanvoerders te versieren.

In deze workshop mozaiekt iedere deelnemer een klein puzzelstuk, wat gezamenlijk tot één groter werkstuk wordt gevormd. Dit kan een kopie zijn van een Romeins mozaïek, maar u mag in overleg ook zelf een afbeelding of tekst aandragen.

U leert een aantal kenmerken van Romeins mozaïeken, en legt de steentjes volgens bepaalde richtlijnen. U werkt met steen in natuurtinten.

Cursusduur: 2.5 – 3 uur
Prijs p.p.: € 35,00
Datum en tijd: in overleg, minimaal 5 en maximaal 15 personen