In Museumpark Orientalis zijn er twee soorten mozaïekworkshops die je kan doen. In de prachtige omgeving van ons park ben je een ochtend of middag heerlijk creatief bezig! Samen met vrienden, collega’s of familie: kom gezellig langs!

Groepsworkshop 1 – Miniworkshop klein Romeins mozaïek

In deze workshop maakt iedere deelnemer een klein Romeins mozaïek van ongeveer 10 x 10 cm. Het mozaïek maak je met gekleurde steentjes van +/- 1 x 1 cm die  gelijmd worden op een marmeren ondergrond. De afbeelding die je maakt is een deel van een Romeinse rand, knoop of afbeelding.

Je leert een aantal kenmerken van deze mozaïeken en legt de steentjes volgens bepaalde richtlijnen. Na afloop ziet het mozaïek eruit alsof het is opgegraven en al honderden jaren oud is!

Duur: 1,5 uur
Prijs p.p.: € 17,50 exclusief entree
Datum en tijd: in overleg, minimaal 8 en maximaal 10 personen

Reserveer de klein Romeins mozaïek workshop via reservering@museumparkorientalis.nl of bel vrijblijvend voor meer informatie met 024 382 3110.

Groepsworkshop 2 – Mozaïek Emblema

Een emblema is een klein mozaïekwerk dat vervoerd kan worden. In de Romeinse tijd werden emblema’s gebruikt om de vloeren van de legertent van belangrijke aanvoerders te versieren.

In deze workshop maakt iedere deelnemer een klein puzzelstuk dat gezamenlijk tot één groter mozaïek wordt gevormd. Het kan een kopie zijn van een Romeins mozaïek, maar je mag in overleg ook zelf een afbeelding of tekst aandragen. Je leert een aantal kenmerken van Romeins mozaïeken en legt de steentjes volgens bepaalde richtlijnen. Je werkt met steen in natuurtinten.

Duur: 2.5 tot 3 uur
Prijs p.p.: € 35,00
Datum en tijd: in overleg, minimaal 5 en maximaal 10 personen

Reserveer de emblema workshop via reservering@museumparkorientalis.nl of bel vrijblijvend voor meer informatie met 024 382 3110.

TENTOONSTELLINGEN
AGENDA
TICKETS