Reis door de wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam

Duur programma: ca. 2 uur
Prijs per leerling/ docent: €8.50 inclusief full colour educatiemateriaal. 

Met het programma Reis door de wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam kunnen leerlingen zelf aan de slag met het maken van vakantiefoto’s, terwijl ze al doende leren over (de historie van) de drie grote monotheïstische religies. <– TIP! Kijk het educatiemateriaal vast in door op de link te klikken.

Komen jullie met school Museumpark Orientalis ontdekken? Neem contact op met onze reserveringsafdeling via reservering@museumparkorientalis.nl of 024 382 3110.

Samenleven doe je niet alleen

Duur programma: ca. 2 uur
Prijs per leerling/ docent: op aanvraag

Met het lesprogramma ‘Samenleven doe je niet alleen’ vergaren jongeren meer kennis over de religieuze en culturele diversiteit binnen onze samenleving en worden zij zich bewust van hun eigen vooroordelen over en tolerantie jegens deze diverse samenleving.

Dit educatieve educatiepakket sluit aan bij de vakken maatschappijleer 1 en 2, levensbeschouwing, geschiedenis en burgerschapsvorming. Het educatiepakket is bij uw boeking vooraf gratis op aanvraag te verkrijgen.

Komen jullie met school Museumpark Orientalis ontdekken? Neem contact op met onze reserveringsafdeling via reservering@museumparkorientalis.nl of 024 382 3110.

Pers je eigen sapje

In de Romeinse straat vind je Malus Saplokaal.

Malus is een sfeervol kleinschalig saplokaal waar jongvolwassenen met autisme en een achterstand op de arbeidsmarkt op ambachtelijke wijze appelsap en cider maken. Je kunt deze sapjes natuurlijk proeven bij Museumpark Orientalis in de Romeinse Herberg en in het Zencafé, maar je kunt ze ook zelf maken!

Tijdens dit arrangement doorloop je in een uur tijd het hele proces, van het persen van de appels tot aan het ontwerpen van het etiket. Iedere deelnemer krijgt aan het einde een flesje van zijn of haar eigen geperste appelsap mee naar huis. 

Goed om te weten: dit arrangement is alleen beschikbaar op maandagen en dinsdagen
Prijs op aanvraag. 

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen via reservering@museumparkorientalis.nl of bel met 024 382 3110. We denken graag met je mee!

Scholen op avontuur!

Ben je op zoek naar een actieve dag met je scholieren of studenten waarbij de grenzen op een leuke manier worden opgezocht? Dan ben je bij Quest Events op de juiste plek. Quest Events biedt scholen een cultureel en industrieel avontuur. Sinds 2022 is Quest Events gevestigd op het terrein van Museumpark Orientalis, met als uitvalsbasis de Syrische boerderij. Vanuit daar organiseren ze dynamische indoor én outdoor activiteiten, voor grote en voor kleine groepen.

Ook benieuwd geworden? Hier vind je het complete programma van Quest Events voor scholen 2022. Allemaal bij Museumpark Orientalis!

Om te reserveren mail of bel je naar Casper Top of Michiel Bokkers via info@questevents.nl , 06-23311318

Meer weten over Quest Events? Kijk op www.questevents.nl