Meivakantie

/Meivakantie
Meivakantie 2018-04-23T09:53:51+00:00

Romeinse Stormbaan

Klim en klauter als een Romein op onze nieuwe speeltoestellen!

Ben jij net zo sterk en behendig als een Romein? Door het hele museumpark vind je spannende Romeinse oefentoestellen. Oefen een bestorming van een fort bij de touwladders, oefen het lopen over muren bij de bruggen en train je balans. Net als jij moesten de Romeinse soldaten natuurlijk fit zijn!

Regenachtige dag?

Het is misschien niet altijd mooi weer in de meivakantie, maar er is ook binnen genoeg te doen! Kom bijvoorbeeld toverknutselen  bij professor Bombasticus. Want daar knutsel je met sterrenstof, hemelglitters en maanstenen je eigen uitvinding! Je vindt de Professor tijdens de meivakantie in het kinderatelier in het hoofdgebouw. Hij is aan het knutselen van 28 april t/m 5 mei.

Laat je fantasie de vrije loop bij Professor Bombasticus!

Ontdekkingstocht! 

Een dag ruilen met een Romein: wie wil dat nou niet? Het begint allemaal bij de kassa waar jij je omkleed als een Romein. Gewapend met je eigen doe-boekje trek je het park in, waar je allerlei Romeinse activiteiten tegenkomt. Leer Romeins rekenen, vilten of doe Romeinse spelletjes.

  • Een rugzak met onder andere het doe-boekje is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Je ontvangt het tasje voor€3,50 bij de kassa.
  • Tijdens je museumbezoek mag je een Romeinse tunica gratis lenen bij de kassa.