Mad Science

Wanneer: zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus
Tijd wetenschapsshow: 13:30 uur – 14:15 uur
Tijd funstations: 14:30 uur – 15:30 uur

Opgepast! Zaterdag 26 en zondag 27 augustus lopen er (te) gekke wetenschappers rond in het Museumpark. Ben jij ook bij de wervelende wetenschapsshow? Deze begint om 13:30 en duurt ongeveer 45 minuten.
Samen met de professors van Mad Science kunnen kinderen daarnaast ook zelf proeven uitvoeren. Meedoen met een proef duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Tussen 14:30 uur en 15:30 uur kun je daarvoor aanlopen. Wie weet neem jij wel je zelfgemaakte slime mee naar huis na afloop.

TIP: Kom je speciaal voor Mad Science? Het is ongeveer 15 minuten lopen van de kassa naar de Romeinse straat waar de show en funstations plaatsvinden.

Workshop getallensymboliek

Wanneer: zondag 27 augustus
Tijd: 14:00 uur – 15:00 uur
Bedoeld voor volwassenen
Wat hebben de Bijbel en de Da Vinci Code met elkaar gemeen? Niet alleen zijn het twee van de meest gelezen boeken ter wereld, maar beide houden ook verband met een professor die een code kraakt. In de Da Vinci Code gebeurt dat in het boek zelf, tijdens deze workshop leer je over de code die in de Bijbel verborgen ging en degene die deze heeft gekraakt. Tijdens de workshop leer je door middel van literatuur zelf ook een code te kraken. Deze kun je toepassen in je dagelijkse leven.
Je kunt je op de dag zelf voor deze workshop opgeven bij de kassa, maar om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt, kun je je ook vooraf opgeven via info@museumparkorientalis.nl. Vermeld in je bericht met hoeveel personen je komt. Deelname aan de workshop is kosteloos na toegang tot het Museumpark.  
Deze workshop wordt gegeven door José Jansen-Gulen.