Laat-Romeins weekend 6 & 7 augustus

Beleef de Romeinse tijd dichtbij als nooit tevoren. De Romeinse straat wordt dit hele weekend bewoond door échte Romeinen, die daar hun ambachten uitoefenen, hun producten verkopen en met hun wapens trainen. Ze patrouilleren en marcheren door de straat om hun nederzetting te bewaken. Veiligheid boven alles! Zo dicht bij de Limes is er nog wel eens mot…

Het Laat-Romeinse festival laat zien hoe de omgeving van Nijmegen er in de vierde eeuw na Christus uitgezien zou kunnen hebben. In de stad woonden Romeinse burgers, maar ook Germaanse Franken. De Franken vochten als soldaat in Romeinse dienst of probeerden als kooplieden de kost te verdienen. En wist jij eigenlijk dat Laat-Romeinse kleren er heel anders uitzagen dan je misschien dacht? De glimmende harnassen en grote rechthoekige schilden werden ingeruild door veel simpele gewaden die soms bijna middeleeuws lijken.

Ontmoet de soldaten én hun vrouwen en kinderen en maak een praatje met ze. Zo kun je je voor even zelf een echte Romein wanen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
TICKETS