Kunst activiteiten

/Kunst activiteiten
Kunst activiteiten2018-10-22T07:44:54+00:00

Stichting Kus!

Stichting Kunst van Samenleven, ook wel Stichting KUS, wil door middel van kunst het goede samenleven vieren en stimuleren dat mensen, met welke achtergrond dan ook, elkaar spreken en elkaar echt zien. Nieuwe ontmoetingen en het uitwisselen van elkaars ervaringen met samenleven zijn daarbij belangrijke speerpunten. Het project Kunst van Samenleven duurt drie jaar en richt zich op heel Rijk van Nijmegen.

Op 1,2 8, 9, 15 en 16 december kun je elke dag vanaf 11:00 in Museumpark Orientalis je laten verrassen door verschillende activiteiten, waarbij het samenleven centraal staat. 

Portretten

In Museumpark Orientalis zijn er portretten te zien van Nijmegenaren die vertellen over hun kunst van samenleven en hoe zij daar als organisatie mee bezig zijn. Joska van der Meer van de Ontmoetingskerk en Ahmad Soltani van Kickboxing Nijmegen zijn twee van de geportretteerden die te bekijken zijn tijdens Kunst van het Samenleven.

Kunst exposities

Door middel van kunst probeert Stichting Kus een bijdrage te leveren aan de verbinding tussen de mens en de samenleving. Tijdens de Kunst van het Samenleven zijn er verschillende exposities te bewonderen. Kunstenaars zoals Geert Lemmers, Ella Heusinkveld, Diederik Grootjans, Andreas Hetfeld en Ria Roerdink laten hun werk zien. De knuffelstoel van Marie-Louise Fransen is één van de kunstwerken. 

Optredens

Er zijn verschillende dichters, muzikanten en dansers die komen optreden. De Molukse Tifa-groep treedt op 1 december op, en er zijn optredens van de dichter Qader Shafiq en troubadour Mark Schilders.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen een speurtocht maken langs allerlei taferelen met poppen over het samenleven, met als beloning een lekkere traktatie. Ook zijn er knutselactiviteiten waarbij je collages kunt maken, huisjes kunt bouwen en poppetjes kunt maken. Kinderen denken na met wie en hoe ze graag willen samenwonen. Het ideale Kinderdorp wordt steeds verder uitgebouwd.