Grootste kerststal van Europa

/Grootste kerststal van Europa
Grootste kerststal van Europa2019-01-22T11:58:17+00:00

Grootste kerststal van Europa! 

Bekijk het beroemde kerstdiorama van Roel den Dulk en Fred van der Zwet! Met ruim 1800 figuren in een landschap van meer dan 100 vierkante meter, is dit de meest uitgebreide kerststal van Europa. Vanwege het grote succes nog te bezichtigen in de weekenden tot 1 maart, van 12.00 ot 16.00 uur, tegen gereduceerd tarief.

Volwassenen: €5 ,-
Kinderen 4 t/m 15 jaar: €2,50 ,-
Museumjaartkaarthouders: gratis entree

Oude Volkswijsheden en Symbolieken

De beeldjes in het diorama komen uit veel verschillende landen en zijn gemaakt van verschillende materialen. Door hun formaat (schaal 1:11) en hun levensechte niet karikaturale uitstraling, passen ze prachtig bij elkaar. Ook zijn er in het diorama, naast alle elementen uit het kerstverhaal, veel verrassende volkswijsheden, oude dieren- en plantensymbolieken verwerkt.

Reusachtige kijkdoos

De kerststal van maar liefst honderd vierkante meter is een reusachtige verrassende kijkdoos, waar vanuit alle kanten in gekeken kan worden. Door de verschillende dorpjes, de waterval en de levendige setting komt het tafereel echt tot leven. Op elke plek is weer wat nieuws te ontdekken. Bezoekers zullen lopen langs Bethlehem, Nazareth, het meer van Galilea, Egypte en de woestijn waar de drie koningen lopen.

Meer informatie