Grootste kerststal van Europa

/Grootste kerststal van Europa
Grootste kerststal van Europa2018-12-03T15:01:39+00:00

Grootste kerststal van Europa! 

Tijdens het Feest van Licht (21 december t/m 6 januari) en in de weekenden van 8/9 en 15/16 december te zien: het beroemde kerstdiorama van Roel den Dulk en Fred van der Zwet. Met ruim 1800 figuren in een landschap van meer dan 100 vierkante meter, wordt dit de meest uitgebreide kerststal van Europa. Dit wordt tevens de laatste keer dat de makers dit unieke kerstdiorama opbouwen.

Oude Volkswijsheden en Symbolieken

De beeldjes in het diorama komen uit veel verschillende landen en zijn gemaakt van verschillende materialen. Door hun formaat (schaal 1:11) en hun levensechte niet karikaturale uitstraling, passen ze prachtig bij elkaar. Ook zijn er in het diorama, naast alle elementen uit het kerstverhaal, veel verrassende volkswijsheden, oude dieren- en plantensymbolieken verwerkt.

Reusachtige kijkdoos

De kerststal van maar liefst honderd vierkante meter is een reusachtige verrassende kijkdoos, waar vanuit alle kanten in gekeken kan worden. Door de verschillende dorpjes, de waterval en de levendige setting komt het tafereel echt tot leven. Op elke plek is weer wat nieuws te ontdekken. Bezoekers zullen langs Bethlehem, Nazareth, het meer van Galilea, Egypte en de woestijn waar de drie koningen lopen.

Meer informatie

Groepen

Dit reusachtige kerstdiorama is ook al tijdens de Kunstproject weekenden te bekijken, En in de 2 weken vóór Kerst is er door de week een speciaal programma rond het kerstdiorama voor schoolklassen en groepen vanaf 10 personen. Wilt u een van de eersten zijn die het kerstdiorama kan bekijken? Stuur dan een mail naar reservering@museumparkorientalis.nl met hoeveel personen je wil komen.