Hemelvaart

/Hemelvaart
Hemelvaart 2018-04-23T09:59:56+00:00

Metselen als Abraham

Kinderactiviteit: Bouw je eigen bijenkorfhuis!

Oude tijden écht ervaren?  Ga dan zelf aan de slag met leem. In de buurt van het meer kun je met leen zelf meebouwen aan het museum. Meng klei, zand en water en kneed het tot een goed geheel. Smeer de leem tussen en op het frame van de takken totdat de bijenkorfhuizen helemaal waterdicht geworden zijn! Kinderen vanaf 2 jaar kunnen meedoen aan deze activiteit.

Een bijenkorfhuis is een huis wat je vroeger vond in Noordwest Syrië. De Moerasnomaden die in waterrijke moerasgebieden rond de Eifraat leefden, bouwden hun huizen van riet en leem. Door de ronde vorm werd het een stevig bouwwerk dat lijkt op een grote bijenkorf. Het voordeel van deze huizen was dat het binnen koel bleef!

Horeca

Wat is er fijner dan op een vrije dag heerlijk ergens koffie drinken of lunchen? Gelukkig zijn onze horecagelegenheden open voor bezoek! Na een stevige wandeling en het bezoeken van de exposities kunt u terecht bij de Romeinse Herberg of Le Souk d’Orient.

Themarondleiding

Meer weten over Hemelvaart? Ga dan met onze rondleider op pad door het park en leer ondertussen alles over deze bijzondere dag. De rondleiding start om 13:00.

Verhalenverteller

Peter Vogelzang vertelt in het kinderatelier van het hoofdgebouw verhalen die te maken hebben met eten. Kom jij ook luisteren naar een van zijn bijzondere verhalen? Je bent van harte welkom!