Steun Orientalis

Wat fijn dat je interesse hebt in Museumpark Orientalis. Wist je dat Orientalis het oudste openluchtmuseum van Nederland is? Al meer dan honderd jaar beleven bezoekers hier bijzondere momenten. De unieke combinatie van landschap en rijke geschiedenis draagt bovendien bij aan verbinding tussen verschillende levensovertuigingen en religies.

Wat ons betreft blijft Museumpark Orientalis nog honderd jaar mensen inspireren en verbinden. We kunnen dit echter niet alleen. We hebben bezoekers en Vrienden nodig om het Museumpark te behouden én om nieuwe plannen te realiseren.

Van Orientalis naar Cultuurpark Heilig Land

In de toekomst willen we namelijk niet alleen een plek zijn waar de geschiedenis van het Christendom en andere godsdiensten inspiratiebron voor reflectie zijn, maar echt een plek voor de moderne pelgrim worden. We knappen het natuurgebied op en vullen het aan met extra wandelroutes en natuurbeleefpaden. We brengen kunst in het landschap en richten een vaste tentoonstelling over onze bijzondere geschiedenis in. Wie weet kun je straks zelfs op het Cultuurpark overnachten.

Misschien wist je het al: in tegenstelling tot bijna elk ander museum ontvangt Orientalis nauwelijks structurele subsidie van de overheid. Om de komende 5 à 6 jaar onze plannen te kunnen realiseren, hebben we hard de steun van Vrienden nodig. Wat daarbij extra helpt is dat elke euro die onze Vrienden bijdragen wordt verdubbeld door de gemeente Berg en Dal!

En dat werkt. Het nieuwe stiltepad is bijvoorbeeld aangelegd met hulp van onze Vrienden en daar zijn we hen dankbaar voor. Voor Vrienden doen we dan ook graag iets terug: elk jaar organiseren we speciaal voor hen een Vriendenactiviteit.

Helpt u ons mee door Vriend te worden? Dit kan al voor € 5 per maand.