Wil je Vriend worden van het museum?
Fantastisch! Hier kun je Vriend worden.

Kan ik bij het museum parkeren?
Ja, bij ons museum is ruime parkeergelegenheid. Een parkeermunt kost € 5,00 per auto en is te koop bij de kassa.

Zijn er horecagelegenheden in het museumpark aanwezig?
In het hoofdgebouw is er koffie, thee, frisdrank en wat lekkers verkrijgbaar. In de Romeinse straat kun je terecht voor lunch bij de Romeinse Herberg. 

Is het museum rolstoelvriendelijk?
Het museum ligt in een heuvelachtig boslandschap en de afstanden zijn lang, zeker wanneer je slecht ter been bent. Sinds kort rijdt er een hop-on/hop-off museum-busje door het museumpark. Bezoekers kunnen bij de kassa aangeven als zij hier gebruik van willen maken. De kassamedewerker kan je tevens informeren over de meest toegankelijke route voor rolstoelen. 

Mogen honden mee naar binnen?
Honden zijn mits zij zijn aangelijnd toegestaan in het museum, met uitzondering van de binnenruimtes.

Is de VIP-KAART van de Vriendenloterij geldig?
De VIP-KAART van de Vriendenloterij (vroeger de BankGiroloterij) is niet geldig in het museum.

Wat kan Museumpark Orientalis bieden voor basisscholen, voortgezet- en middelbaar onderwijs?
Het museum biedt leerzame, ontspannende en uitdagende activiteiten speciaal voor scholen met een afgestemd programma, geïnspireerd op de verschillende godsdiensten en culturen. Voor scholen is een bezoek aan het museum zeker de moeite waard; bijvoorbeeld ter vervanging van een les levensbeschouwing of wereldoriëntatie. Er zijn gevarieerde programma’s/arrangementen van 2 en/of 4 uur. Lees hierover meer in ons menu onder scholen. Of mail direct naar reservering@museumparkorientalis.nl met je vraag. Dan nemen wij contact met je op.

Is reservering voor groepen mogelijk?
Ja, dit is mogelijk. Er zijn diverse mogelijkheden voor groepen in verenigingsverband, met het bedrijf of in de kring van familie, vrienden of geloofsgemeenschap een dagje uit te plannen. Dit kan uitgebreid worden met rondleiding. Neem contact op met de afdeling reserveringen: reservering@museumparkorientalis.nl.

Zijn er op het gebied van eten/drinken mogelijkheden arrangementen te reserveren?
Omdat er uitsluitend tijdens openstellingen horecagelegenheden zijn, zal dit in overleg worden afgestemd. Bij interesse of vragen kun je contact opnemen via info@museumparkorientalis.nl

Ik zou graag bij het museumpark willen werken, wat te doen?
We zijn vaak op zoek naar (vrijwillige) medewerkers. Bekijk de huidige vacatures. Informatie kun je krijgen bij Linda Scholte-Lubberink, zij is te bereiken via e-mailadres: l.scholtelubberink@museumparkorientalis.nl.

Welke mogelijkheden biedt het park op het gebied van verhuur voor een evenement of een organisatie?

  • Er zijn mogelijkheden voor living historie, park- en locatie verhuur;
  • Als foto- en trouw locatie van uw onvergetelijke dag;
  • Decor voor opnames van (commerciële) producties van filmopnames of fotoshoots. Voor deze aanvragen kun je contact opnemen via info@museumparkorientalis.nl.

Wil je het museumpark sponsoren of een donatie doen?
Als bedrijf of organisatie een evenement of projecten sponsoren of een donatie doen ten behoeve van Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis, dan kun je contact opnemen via 024 382 3110 of info@museumparkorientalis.nl.

Ik wil meer weten over de geschiedenis van het park. Waar vind ik informatie?
De geschiedenis van Museumpark Orientalis gaat terug naar het begin van de vorige eeuw. In 1911 richtten de priester Arnold Suys, de architect Jan Stuyt en de kunstenaar Piet Gerrits de Heilig Land Stichting op. Zij waren in 1905 op gezamenlijke bedevaart gegaan naar het Heilig Land. Ze waren daar zo van onder de indruk, dat ze mensen in Nederland dezelfde ervaring wilden bieden, zonder dat men daarvoor naar het Midden-Oosten hoefde te reizen. Piet Gerrits verbleef van 1906 tot 1911 in wat nu Jordanië is om daarvoor gegevens te verzamelen. Je vindt hier meer informatie.

Is de Museumkaart te koop?
Wij verkopen geen museumkaarten.