We bieden verschillende educatieprogramma’s aan
voor basisscholen.

Oost West, Thuis Best

Geschikt voor: groep 4 t/m 6
Duur programma: ca. 2 uur
Prijs per leerling/ docent: €7,-

Aan de hand van een speurtocht maken de leerlingen kennis met het Midden-Oosten: de wereld van het jodendom, christendom en de islam. De leerlingen ontdekken verschillende gebouwen uit die cultuur. Waarvoor werden ze gebruikt en waarom zien ze er zo uit? Voor de docenten is er een lespakket dat aansluit op het bezoek. Alle lespakketten zijn gratis aan te vragen bij de boeking.

Dit lespakket sluit aan op de vakken in het kader van wereldoriëntatie en geschiedenis.

Komen jullie met school Museumpark Orientalis ontdekken? Neem dan contact op met onze reserveringsafdeling via reservering@museumparkorientalis.nl of 024 382 3110.

Romeins Arrangement

Geschikt voor: groep 3 t/m 8.
Duur programma: ca. 2 uur.

Vanaf 25 personen, €12,50 p.p. inclusief entree tot het park.
(De Museumjaarkaart is niet geldig voor arrangementen.)

Ontdek het Romeinse leven bij Museumpark Orientalis! Voel je een echte Romein en leer alles over hoe deze mensen vroeger leefden. Een schoolreisje bij Orientalis is een unieke ervaring omdat de kinderen al spelenderwijs alles ontdekken over vroeger. In de Romeinse stadsstraat vinden de kinderen een herberg, schoollokaal en een compleet huis met binnenplaats. Ook is het Romeinse schip de Liburna te zien!

Dit arrangement bestaat uit een minirondleiding door de Romeinse Straat en drie activiteiten. De activiteiten kunnen variëren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze reserveringsafdeling via reservering@museumparkorientalis.nl of 024 382 3110.

Reizen door de wereld van jodendom, christendom en islam 

Geschikt voor: groep 7 en 8.
Duur programma: ca. 2 uur.
Prijs per leerling/ docent: €7,-

De leerlingen gaan op reis door het Midden-Oosten en maken op creatieve wijze kennis met de culturen waarin het jodendom, christendom en de islam zijn ontstaan. Tijdens hun reis maken ze onderweg vakantiefoto’s. Dit worden geen willekeurige vakantiefoto’s. De foto’s moeten het antwoord laten zien op de vragen die de leerlingen aan het begin van de ontdekkingstocht mee hebben gekregen.

Om het antwoord vorm te geven, mogen de leerlingen de gebouwen en het landschap in het museum gebruiken en uiteraard zijn ze ook zelf model.

Het lespakket sluit aan bij de vakken wereldoriëntatie, levensbeschouwing en geschiedenis. Het educatiepakket is bij uw boeking vooraf gratis op aanvraag te verkrijgen.

Komen jullie met school Museumpark Orientalis ontdekken? Neem contact op met onze reserveringsafdeling via reservering@museumparkorientalis.nl of 024 382 3110.

Scholen op avontuur!

Geschikt voor: 10+

Ben je op zoek naar een actieve dag met je leerlingen waarbij de grenzen op een leuke manier worden opgezocht? Dan ben je bij Quest Events op de juiste plek. Quest Events biedt scholen een cultureel en industrieel avontuur. Sinds 2022 is Quest Events gevestigd op het terrein van Museumpark Orientalis, met als uitvalsbasis de Syrische boerderij. Vanuit daar organiseren ze dynamische indoor én outdoor activiteiten, voor grote en voor kleine groepen.

Tip: dit is een supergaaf afscheidsuitje voor groep 8!

Ook benieuwd geworden? Hier vind je het complete programma van Quest Events voor scholen 2022. Allemaal bij Museumpark Orientalis!

Om te reserveren mail of bel je naar Casper Top of Michiel Bokkers via info@questevents.nl , 06-23311318

Meer weten over Quest Events? Kijk op www.questevents.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief
AGENDA