We bieden verschillende educatieprogramma’s aan
voor basisscholen.

Reizen door de wereld van jodendom, christendom en islam 

Geschikt voor: groep 7 en 8.
Duur programma: ca. 2 uur.
Prijs per leerling/ docent: €7,-

De leerlingen gaan op reis door het Midden-Oosten en maken op creatieve wijze kennis met de culturen waarin het jodendom, christendom en de islam zijn ontstaan. Tijdens hun reis maken ze onderweg vakantiefoto’s. Dit worden geen willekeurige vakantiefoto’s. De foto’s moeten het antwoord laten zien op de vragen die de leerlingen aan het begin van de ontdekkingstocht mee hebben gekregen.

Om het antwoord vorm te geven, mogen de leerlingen de gebouwen en het landschap in het museum gebruiken en uiteraard zijn ze ook zelf model.

Het lespakket sluit aan bij de vakken wereldoriëntatie, levensbeschouwing en geschiedenis. Het educatiepakket is bij uw boeking vooraf gratis op aanvraag te verkrijgen.

Komen jullie met school Museumpark Orientalis ontdekken? Neem contact op met onze reserveringsafdeling via reservering@museumparkorientalis.nl of 024 382 3110.

Scholen op avontuur!

Geschikt voor: 10+

Ben je op zoek naar een actieve dag met je leerlingen waarbij de grenzen op een leuke manier worden opgezocht? Dan ben je bij Quest Events op de juiste plek. Quest Events biedt scholen een cultureel en industrieel avontuur. Sinds 2022 is Quest Events gevestigd op het terrein van Museumpark Orientalis, met als uitvalsbasis de Syrische boerderij. Vanuit daar organiseren ze dynamische indoor én outdoor activiteiten, voor grote en voor kleine groepen.

Tip: dit is een supergaaf afscheidsuitje voor groep 8!

Ook benieuwd geworden? Hier vind je het complete programma van Quest Events voor scholen 2022. Allemaal bij Museumpark Orientalis!

Om te reserveren mail of bel je naar Casper Top of Michiel Bokkers via info@questevents.nl , 06-23311318

Meer weten over Quest Events? Kijk op www.questevents.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief
AGENDA