Het grootse buitenmuseum van Museumpark Orientalis is deze winter weer dé locatie voor een wandeling tijdens de donkere dagen.
Van 16 december 2023 t/m 7 januari 2024 wordt het museumpark omgetoverd tot een betoverend uitje voor jong en oud tijdens het jaarlijkse Feest van Licht.

Maar overdag valt er ook genoeg te beleven! Bezoek bij een wandeling in het museumpark ook de presentatie van de meest bijzonder kerststallen.

Museumpark Orientalis is in de winterperiode dagelijks geopend van 14.00 tot 21.00 uur. (laatste toegang: 20.00 uur)
Op 24, 25 en 31 december sluit het museum om 18:00 uur. (laatste toegang 17:00 uur)

Dagprogramma: kerststallen

In het binnenmuseum van Museumpark Orientalis kun je je verwonderen over vele unieke kerststallen. Uit ’s werelds grootste private kerststallenverzameling (de collectie Elizabeth Houtzager) is dit jaar een unieke samenstelling  gekozen, met kerststallen van wereldwijde afkomst. Het thema is deze keer ‘GROOTS’. De meest bijzondere scenes uit het kerstverhaal zijn in vitrines tentoongesteld zodat iedereen alle details van dichtbij kan bewonderen. Dus ook als je de grootste kerststal al eens bezocht hebt, is er iets nieuws te ontdekken!

Elke dag gaan om 14.00 uur de deuren open.

Avondprogramma: Feest van Licht 2023

Bij het Feest van Licht denk je natuurlijk aan licht. Dat komt het beste tot uiting als het donker is, en daarom zijn we elke avond tot 21.00 uur geopend. Bij aankomst word je verrast door de bijzondere verlichting van het binnenmuseum. Langs de verlichte buitenroute door het museumpark lijkt het alsof je in een sprookje bent beland. Het jaarlijkse Feest van Licht is een beleefprogramma met artistieke, verrassende en zeer gevarieerde lichtobjecten – van grootse kaarsen midden in de woestijn tot drijvende lichtornamenten op het meer. Het geheel in een verstillende en (bijna) sprookjesachtige sfeer waarbij de wandelaar wordt uitgenodigd om zich te bezinnen op de eigen interpretaties, gevoelens en gewaarwordingen van licht in de bijzondere wereld van Orientalis. Het wordt een waar spektakel!

Een hapje en drankje

Wat is er nou lekkerder tijdens de koude dagen van Feest van Licht dan een warme kop chocomel of thee? Of wat dacht je van een verse oliebol, Spaanse churros, een broodje hamburger of een kop snert? Al deze winterse versnaperingen kun je bij de voedselstalletjes afhalen en verderop in het park nuttigen!

Entreeprijzen

Volwassenen: 14 euro
Kinderen 4 t/m 15 jaar: 7 euro
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis entree
Museumjaarkaart: gratis entree
Parkeermunt: 5 euro per auto